AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Taksim Gezi Parkı'nda 4 gündür devam eden Gezi Parkı direnişine yönelik polis saldırısını eleştirdi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına telefonla katılan Günay, Gezi Parkı'ndaki yıkıma tepki gösterenlere polisin saldırısı sonucu çıkan olaylar nedeniyle büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde olduğunu söyledi.

'İNSANLARIN HAKLI TALEPLERİ VAR'

Günay, "Beyoğlu'nda kamunun elinde kalmış son yeşil alanlardan birisi yeşil alan olmaktan çıkmasın. Burada bir alışveriş merkezi, bir kar merkezi oluşmasın. Taksim daha fazla betonlaşmasın konusunda insanların haklı talepleri var" diye konuştu.

'İBB'NİN TESKİN ETMESİ GEREKEN YERDE, İNANILMAZ BİR ŞİDDET GÖSTERİYOR'

Taksim'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin teskin edici bir açıklama yapması gerektiğini belirten Günay, "İBB'nin bu betonlaşma projesini, bir kışla binasının yeniden yapımı adı altındaki AVM yapımı projesini gözden geçireceğini söylemesi, bu insanları teskin etmesi, ‘İstanbul'daki ağaçlarımızı da yurttaşlarımızı da bir AVM yapımı için üzmeyiz' demesi beklenirken inanılmaz bir şiddet gösteriliyor. Ben bundan dehşet içinde büyük bir şaşkınlık duyuyorum" dedi.

'BAŞBAKAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ'

Başbakan'a yanlış bilgi verildiğini düşündüğünü ifade eden Günay, "Sayın Başbakan'a yanlış bilgi verildiği ve burada haksız ve talihsiz bir gerilme yaşandığını düşünüyorum. Sabahtan itibaren polis bu insani talebi önlemek için bu acımasız saldırıyı gerçekleştirdi. Bu dehşet vericidir. İstanbul'daki en değerli kamusal alanı yok etmek için böyle bir acımasız tavrın sergilenmesi yüreğimi yaralıyor" diye konuştu.

'ÖRGÜTLENME DEĞİL'

Taksim'deki tepkinin herhangi bir siyasi parti tarafından örgütlenmediğinin altını çizen Günay, "Elde yapıma uygun herhangi bir proje, ruhsat hiçbir şey yok. Ağaçları keserek bu katliamı hazırlamaya çalışıyorlar. Bu iş daha uzarsa bu haklı talep dalga dalga AK Parti tabanından başlayarak toplumun tüm kesimlerinde infial yaratacaktır" dedi.