Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP seçim kampanyasına destek vermek için Aydın’a geldi. HDP Aydın seçim irtibat bürosunda konuşan Kışanak, “Bugün AKP'nin seçim kampanyasını yürüten Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'dır. AKP seçimde başarısız olursa Erdoğan da istifa etmelidir. Madem taraf oldun, meydanlara indin, oy topluyorsun, kaybetmenin faturasını da sen ödeyeceksin" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak HDP’nin Aydın'daki seçim çalışmalarına destek vermek için Efeler İlçesi Osman Yozgatlı Mahallesi'ndeki seçim bürosunda halkla buluştu. HDP Aydın Milletvekili Adayı Filiz Koçali ve binlerce yurttaşın da katıldığı buluşmada konuşan Kışanak, AK Parti'nin seçim propagandasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmasını eleştirdi ve AKP'nin seçimlerde başarılı olmaması takdirde Erdoğan'ı istifaya davet etti.

“MADEM TARAF OLDUN KAYBETMENİN FATURASINI DA SEN ÖDEYECEKSİN”

Kışanak, "AKP'ye soruyorum bu saltanat yıkılırsa siz ne yapacaksınız? O sarayda oturmaya devam mı edeceksiniz yoksa istifa mı edeceksiniz? Bugün AKP'nin seçim kampanyasını yürüten Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'dır. Tarafsızlığı kalmamıştır. Açıkça meydanlara inip AKP'ye oy isteyen bir Cumhurbaşkanı’dır. AKP seçimde başarısız olursa Erdoğan da istifa etmelidir. Erdoğan'a soruyoruz, seçimi kaybedersen istifa edecek misin? Bu halk senden bunu bekliyor. Madem taraf oldun, meydanlara indin, oy topluyorsun, kaybetmenin faturasını da sen ödeyeceksin" diye konuştu.

"BU BAŞARI KADIN BAŞARISIDIR"

HDP'nin kadın mücadelesi ile barajları aşacağını savunan Kışanak sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP şimdiye kadar bu ülkede soldurulan bütün renkleri yeniden kendi kimliğine kavuşturuyor. HDP kesilmek istenen umutların partisidir. HDP şimdiye kadar siyasette söylenmemiş sözleri cesaretli bir şekilde söyleyebilen partidir.

Şimdiye kadar bizleri, halklarımızı, inançlarımızı, kimliklerimizi ayrıştırarak birbirimizin karşısına koydular. Biz barajdan önce bu kirli siyasetteki ayrıştırmaları yıktık. Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Arap Laz HDP çatısı altında birleşti. HDP cinsiyet ayrımcılığı yapmadan, kadın ve erkekleri eşit bir şekilde listelerine aldı. Bu başarı kadın başarısıdır. Biz kadınların siyasette en üst düzeyde temsil edilmesini istiyoruz. İnşallah Aydın'da da, Türkiye'de de başarının halayını kuracağız. HDP kadınların, gençlerin, emekçilerin gücüyle barajı aşacak."

"BU HALK SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAK"

HDP'nin Aydın'da barajı aşıp meclise girmesi için seçmenlerden söz isteyen Kışanak, barış sürecini seçim rantı olarak kullananları 7 Haziran'da barajların altında bırakacak olduklarını söyleyerek, "Birileri kendi iktidarı için barışı tehlikeye atıyor. Sarayı ve saltanatı için "Barış süreci yoktur. zaten Kürt sorunu da yoktur" diyor. Buna en büyük cevabı Aydın'dan sizler vereceksiniz. HDP o kadar çok güçlü ki tek Başbakan ile başa çıkamayacaklarını düşünüp iki kişi sahaya çıkmaya başladılar. Ama birinin söylediğini öbürü yalanlıyor” ifadelerini kullandı.

“Bu halk seni Başkan yaptırmayacak” diyerek Erdoğan’a yüklenen Kışanak “Biz bu ülkede Kürt sorununu eşitlik, özgürlük ve barış politikaları ile çözeceğiz, sizin gibi diktatörleri de yıktığımız barajın altında bırakacağız. Artık bunların kendi içlerinde de bir düzeni ve barışı kalmadı, çünkü dünyanın her yerinde bu böyledir. Nerede hırsızlık varsa hırsızlığı beraber yapanlar sonra paylaşmak için kavga ederler, AKP'de de olan budur” diyerek sözlerini tamamladı.