İzmir'de bazı semtlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu'nun bir eliyle CHP adayı Aziz Kocaoğlu'nun diğer eliyle de Fethullah Gülen'in ellerini havaya kaldırdığı montaj fotoğrafın üzerinde 'Fethullah Gülen ile Gülen CHP' yazılan afiş asıldı. Fotomontaj afişle ilgili CHP yöneticileri AKP'yi suçladı.

CHP'nin kurumsal seçim afişi gibi tasarlanan, photoshop tekniği kullanılarak hazırlanan afiş, özellikle Mavişehir, Alsancak, Kordon gibi merkezi yerlerde elektrik direklerine yapıştırıldı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, tutanakla tespit yapıp, suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Bize gelen bilgiler, bu afişlerin Ak Parti'nin afişlerinin basıldığı matbaadan çıktığı yönünde. Parti logosunu, sloganını kullanarak montajla seçmeni yanılttıkları için bu iftiraya karşı dava açıyoruz" dedi.

'SON ÇIRPINIŞLARI'

CHP'nin seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Kılıçdaroğlu ve Kocaoğlu'nun Tire Süt Kooperatifi için bir araya geldikleri fotoğrafta Kılıçdaroğlu'nun elini tuttuğu kişinin yüzüne Fethullah Gülen'in montajlandığını belirterek şunları söyledi:

"Afişler bu sabah asıldı. Bu bir seçim suçu. Fotoğraf montaj. Kötü bir yöntem. AKP'nin son çırpınışı. Bu kaybediyor olmanın verdiği korkaklık. Afişlerin altındaki dijital baskıdan yola çıkarak Ak Parti'nin yaptığını bulduk. Seçim Kurulu'na, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunduk. MOBESE kameralarının incelenmesini talep ettik. Afişlerin toplatılmasını istedik, çoğu toplandı" dedi.