Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'li milletvekilleri ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Herkesin her türlü katkıyı sağlamak için uğraşması gerekir. Bu meseleler kendi haline bırakılırsa hiç ummadığınız yollara, çıkmaz sokaklara gider" dedi.

 

BDP’li milletvekilleri ile yaptığı görüşmeye ilişkin bir soruyu yanıtlarken, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile görüştüğünü belirten Gül şunları söyledi:

"Bu iddiadan olağanüstü yeni bir durum çıkartmak doğru değil ama hatırlatmak isterim ki Türkiye'nin en önemli konusu bu mevzulardır. Türkiye'nin en önemli konusunun, en önemli hayati meselesinin bu meseleler olduğunu görmezsek çok büyük yanlış yaparız. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği açısından bu meseleleri, sorunları sahiplenmemiz ve bunları doğru mecrasına sokmamız için herkesin uğraşması gerekir. Yoksa bu meseleler kendi haline bırakılırsa hiç ummadığınız yollara, çıkmaz sokaklara gider. Bunların da gelecek nesillere maliyeti çok büyük olur. Onun için Türkiye'nin zaten devamlı gündemi budur. Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin de bu mevzulara önem verip, her türlü yapıcı katkıyı, doğru ve kapsamlı çalışmayı yapması gerekir.”

 

BDP'DEN 'ÇANKAYA GÖRÜŞMESİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BDP Genel Merkezi, Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan ve Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ile AKP grubuyla ilgili bilgileri içeren habere ilişkin yaptığı açıklamada, "Görüşmelerin sonucunda kamuoyuyla paylaşılabilecek yeni bir durum söz konusu olmadığı için yapılan temasların kamuoyuna duyurulması ihtiyacı görülmemiştir" diye belirtti.

 

BDP Genel Merkezi, Yeni Şafak Gazetesi'nde "Çankaya görüşmeleri işte yeni çözüm sürecinin perde arkası" başlığı ile verilen habere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Ülkede gerilimin giderek tırmanması, çatışmaların artarak devam etmesi, Başbakan'ın 'Gerekirse Oslo görüşmelerine yeniden dönülür' şeklinde açıklamalarda bulunması, diğer yandan Ortadoğu'daki gelişmelerin kaygı verici boyutlara ulaşması ve Türkiye'nin Suriye'yle savaşın eşiğine gelmesi gibi önemli gelişmeleri göz önünde bulundurarak, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ve AKP grubuyla görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Tüm görüşmeler partimizin ve Eş Genel Başkanlarımızın bilgisi dahilinde, bizim randevu talebimiz üzerine gerçekleşmiştir. Yapılan görüşmelerde; devletin, hükümetin tutumunu, politikalarını, yaklaşımını anlamaya çalıştık. Partimizin, hem Ortadoğu ve Suriye konusundaki görüşlerini, hem de Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin politikalarını bu görüşmelerde dile getirdik" denildi. Açıklamada, ayrıca görüşmelerde kamuoyuyla paylaşılabilecek yeni bir durumun söz konusu olmadığından dolayı temaslara ilişkin bir açıklamanın yapılmadığı kaydedildi.

 

"GELİNCE YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK"

BDP'den yapılan bu açıklamanın ardından CNN TÜRK'e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da BDP'nin randevu talebi üzerine Pervin Buldan, Adil Kurt ve Erol Dora ile görüştüğünü söyledi. Talebin BDP'den geldiğini anlatan Ünal, "Dokunulmazlıklar konusunda görüşmek istediler" dedi.

 

Bu konuda AK Parti'nin görüşünü anlattığını belirten Ünal, "AK Parti olarak görüşümüz belli. Yargının önünün kapatılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

 

PKK'liler ile karşılaşan BDP'liler hakkındaki fezlekelerin henüz Meclis'e gelmediğini hatırlatan Ünal, "Gelince yeniden değerlendirilecek" dedi.