BDP'li 9 milletvekiliyle Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. Geçmişte yaşananların tekrar edilmemesi gerekiyor. Terör, kan, şiddet, şiddeti teşvik edici konuşmaların hiçbiri tasvip edilemez. Demokraside buna yer yok. En aykırı fikir tartışılır ama terör tasvip edilemez" diye konuştu.

'KİMSENİN ELİNDE SİLAH OLMAMASI LAZIM'

Başbakan Erdoğan'ın silahların bırakılması halinde teröristlerin başka ülkelere gidebileceği mesajına ilişkin, "Kan kimin kanı olursa olsun üzülürüz. Kimsenin elinde silah olmaması gerekiyor. Devletin çalışma metotlarına güvenilmesi gerekir. Bu konuda birçok teşebbüs oldu ama hepsi sabote edildi" değerlendirmesinde bulundu.

DARBE KOMİSYONU'NUN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun kurulmasının önemine dikkati çekerek, ''Türkiye'de demokrasinin geldiği durumu gösterir. Tabii ki orası mahkeme değil, Türkiye'nin siyasi tarihini araştırıyorlar, TBMM adına. Orada önemli rol alanlar, hayatta olanların dinlenmesi, bunlar çok iyi. Belgeler haline gelmiştir, çok değerli bir belge haline gelmiştir. Bunlara itirazlar var ama hepsini topladığınızda çok büyük anlam ifade etmektedir. En azından bunlar caydırıcıdır'' dedi.

'PATRİOTLAR SAVUNMA AMAÇLI'

Gül, Türkiye'nin talep ettiği Patriot füzeleriyle ilgili, ''Güvenliğin bölünmezliği bir bütünlüktür. NATO bünyesi içerisinde bir kısmının güvenliğini sağlayalım bir kısmını sağlamayalım anlayışı yoktur. Bu çerçeve içerisinde bunlar ihtiyati tedbirlerdir. Kesinlikle saldırı amacı söz konusu değildir, savunma amaçlıdır. Riskleri tamamen minimize etmek içindir'' dedi. (ntvmsnbc)