HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in suç duyurusu üzerine fezleke düzenlendi. HDP tarafından yapılan açıklamada "Bu yaklaşım, iktidar ve yandaşlarının, yargı kurumlarının Demirtaş'a ve partimize karşı kullanıldığının yeni bir örneğidir" denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, HDP ambleminin kullanıldığı ve HDP'lilerin öldürülmesi gerektiği şeklindeki bir tweeti rt etmesi sebebiyle 'suç işlemeye tahrik ve tehdit' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık kararında, söz konusu tweetin atıldığı @RTEmnirceylan03 kullanıcı adlı hesap yerine, Twitter'da olmayan @RTEmunirceylan03 adlı bir hesabı belirterek, kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi..

Söz konusu kovuşturmaya yer yok kararının ardından Melih Gökçek,  Selahattin Demirtaş hakkında 'iftira' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş hakkında fezleke düzenleyerek Meclis'e gönderdi. Söz konusu fezlekede, Demirtaş hakkındaki iftira iddiası için "suçun yasal unsurlarının oluştuğu" belirtildi.

HDP konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  "Bu yaklaşım, iktidar ve yandaşlarının, yargı kurumlarının Demirtaş'a ve partimize karşı kullanıldığının yeni bir örneğidir" denildi.

Demokrat Haber