Ankara’da Gezi eylemlerine destek için 4-5 Haziran’da greve çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları işten atıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nde toplanan Yüksek Disiplin Kurulu ‘ideolojik amaçla grev yapmak’ gerekçesiyle 15 kişiyi işten attı.

16 kişinin sevk edildiği disiplin kurulunda bir kişi kanser hastası olduğu gerekçesiyle işten atılmadı. İşten atılan 13 kişinin Tüm Bel Sen, 2 kişinin de Yerel Sen üyesi olduğu öğrenildi.

İşten atmalara tepki gösteren Tüm Bel-Sen Merkez Yöneticisi Satı Burunucu Çalı, işten atmaların memurların iş güvencelerini ellerinden almaya yönelik olduğunu dile getirerek “Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilk defa başkan olmuş gibi belediye çalışanlarını işten atıyor” dedi. Diğer belediyelerde de benzer sorunların yaşandığını söyleyen Çalı, önce şehir dışına sürgün edilen belediye emekçilerinin şimdi de işten atıldıklarını kaydetti.

SÜRGÜN KESMEDİ, İŞTEN ATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çoğunluğu Tüm Bel-Sen üyesi 51 kişi, ancak şehirlerarası otobüsle ulaşabilecekleri yerlere sürgün edilmişlerdi.

Hiçbir iş tanımı yapılmadan şehir dışına görevlendirilen kamu emekçilerinden bazıları 3 saatlik yolculukla yeni işyerlerine ulaşabiliyorlar. Yemek yenecek büfe dahi bulunmayan bu sürgün yerlerine gitmek için günde bir defa kalkan köy servisine binmek gerekiyor.

Ancak Büyükşehir Belediyesi sürgünle yetinmeyerek bazı çalışanlarını hem sürgün etti, ardından da işten attı. (Evrensel)