Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'nın (TÜM BEL-SEN) belediyelerdeki eylem çağrısına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'eylemlere katılanı devlet memurluğundan çıkarırız' yanıtı geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek imzalı genelgede bugün akşama kadar pişmanlıklarını bildirenlerin ise affedileceği kaydedildi. Gökçek, kendisine Twitter'da itiraz eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'a da 'Bilesin ki sen de Büyükşehir'de çalışsan ve greve katılsan seni de atarım" diye yanıt verdi.

TÜM BEL-SEN'in geçtiğimiz gün belediye çalışanlarına yönelik yaptığı 'tüm yerel yönetim ve emekçilerini bu baskıcı, otoriter ve hukuk tanımaz hükümete karşı mücadeleyi ortaklaştırmaya ve yükseltmeye çağırıyoruz' çağrısına Ankara'dan sert bir dilekçe ile yanıt geldi.

Hürriyet'in haberine göre, Büyükşehir, ASKİ ve EGO'nun tüm birimlerine gönderilen Melih Gökçek imzalı genelgede, belediyede dağıtılan bildiride belediye önündeki eylem ve greve çağrı suçlarının fiilen işlendiğine ve devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiren 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 125'inci maddesine birebir uyduğuna dikkat çekildi. Bu fiillere katılanlar hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edilen genelgede, "Ancak iş barışı ve demokratik anlayışımız gereği bu fiile ilk anda katılan kişiler 5 Haziran akşamına kadar pişmanlıklarını bildirmeleri halinde yasal işlem yapılmayacaktır. Fiile katılıp pişmanlık bildirmeyenler ile işe gelmeyerek iş barışını siyasi ve ideolojik olarak sabote eden memurlar hakkında 657 satılı kanunun 125/E maddesi gereğince yasal işlem yapılarak devlet memuriyetinden çıkartılacaklardır" denildi.

SENİ DE ATARIM

Öte yandan konu ile Twitter'da Gökçek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın arasında bir tartışma yaşandı. Gökçek'in uygulamalarını eleştiren Günaydın,  'Melih Gökçek Genelgesi: Ankara BŞB, ASKİ ve EGO'da eyleme katılanlar işten atılacak. Elinden gelse tüm "çapulcuları" kentten atacak' diye yazdı.

Gökçek de bunun üzerine önce 'Gökhan Bey 657 sayılı kanuna göre siyasi grev yasaktır. İnsanları kanuna karşı gelmeye teşvik ederek suç işliyorsunuz...' dedi. Ardından da 'Bilesin ki sen de Büyükşehir'de çalışsan ve greve katılsan seni de atarım' diye twit attı.