Melih Gökçek,  Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge”de, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve Habertürk Ankara Temsilcisi Erdal Şen sorularını yanıtladı.

Gökçek, ODTÜ yoluna verilen "Malazgirt 1071" ismini kendisinin koyduğunu söyledi. Ankara'daki Gezi direnişi sırasında polis tarafından katledilen Ethem Sarısülük hakkında da konuşan Gökçek, polisi savundu, "Polislerimle şeref duyuyorum. Polis linç edilmek istendi. Linçten kurtulmak için kaçıyor. Kaçarken taş atıyorlar. Taş eline çarpıyor ve çarptığı anda silah çocuğu öldürüyor." iddiasında bulundu.

Gökçek ayrıca, Ankara'da yapılacak saatlerin ve kapıların maliyetinin de toplam 31 milyon TL olduğunu açıkladı.

İşte Gökçek'in konuşmasından satır başları:

ANKARA'DAKİ KAPILAR

Ankara'da giriş kapıları var. Ankara'da belli bazı temalar işlenmeli. Turizm gelişirse Ankara'da gelenleri gezdirebileceğimiz yerler olur. Ankara'daki 5 kapı bence çok estetik. Ben ağzımla kuş tutsam bunu beğenmeyecek olan bir "Mimarlar Odası" var.

Ankara'da yapılacak saatlerin ve kapıların maliyeti toplam 31 milyon TL.

"'ODTÜ YOLU'NUN İSMİNİ BEN BULDUM"

"Yolun adı 'Malazgirt 1071' çünkü Anadolu Bulvarı'nın devamı o yol. Biz de Anadolu'ya 1071'de girdik, bu nedenle... İsmi ben buldum, Meclis de kabul etti. Ayın 25'inde, 14.00'te açılacak yol. Ankara'daki trafik sıkışıklığını gidermek amaçlı için yolu açmak zorundaydık.

ODTÜ rektörü ile direk olarak görüşemedik. Biz tüm rektörlerle devamlı toplantı yapıyoruz. Zira birçok üniversite ile projelerimiz var. Bu toplantılara katılmayan ODTÜ Rektörü ve Ufuk Üniversitesi rektörü var. ODTÜ Rektörü'nü davet ediyorum. Gelmiyor... ODTÜ Rektörü 'şubat tatilinde yapalım' dedi, biz işi bayramda yaptık."

SARISÜLÜK'ÜN ÖLDÜRÜLMESİ VE AFİŞLER

"Türk polisiyle iftihar ediyorum. 'Değerli Türk Polisi Ankara sizinle gurur duyuyor' parkartını ben astırmadım. 

Polislerimle şeref duyuyorum. Ölüm hadisesinin nasıl cereyan ettiğini birlikte gördük. Polis linç edilmek istendi. Linçten kurtulmak için kaçıyor. Kaçarken taş atıyorlar. Taş eline çarpıyor ve çarptığı anda silah çocuğu öldürüyor."