CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Altay, "Cumhurbaşkanı kadınların etek boyuyla uğraşmasın. Türkiye'de resmi işsizlik 10,7'ye çıktı. Eğer uğraşacak ve hayırlı iş yapacaklarsa, asli işlerle uğraşsınlar. Ülkede bir de gizli işsizlik var. Gizli işsizliğe güzel bir örnek de Başbakan Davutoğlu'dur. o da gizli işsizdir" dedi.

'UÇAN TABUT'

Altay, eğitim uçuşu esnasında iki askeri uçağın düşmesi sonucu 4 pilotun yaşamını yitirdiğini anımsatarak, pilotların kullandığı F4 uçakları için "uçan tabut" dendiğini ve dünyanın hiçbir bölgesinde kullanılmadığını kaydetti. Altay, "Pilotlarımızın kazaya mı cinayete mi kurban gittiği bizce kuşkuludur" ifadesini kullandı. Altay, teknolojik ömrünü tamamlamış uçakların derhal çekilmesini istedi.

'BUNLARIN TANIDIĞI BİR TEK RIZA VAR; O DA RIZA SARRAF...'


Altay, "Devletin ve milletin birliğinin sembol makamındaki kişinin böyle günde oğlunun işyeri açılışına destek vermesini kamuoyunun vicdanına, takdirine bırakıyorum. Cumhurbaşkanı'nın TÜRGEV için sarfettiği 'Allah rızası için iş yapıyor' cümlesini de garip buldum. Benim bildiğim, bunların tanıdığı bir tek Rıza var; o da Rıza Sarraf..." diye konuştu.

'SARAY MERKEZLİ SİVİL DİKTATÖRLÜK DÖNEMİ'

İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine değinen Altay, "17-25 Aralık ile ilgili olarak TBMM, çamaşır makinesi gibi çalışmıştır. Şimdi de saray merkezli sivil diktatörlük dönemine geçişin yasal kılıfını hazırlamak için adeta bir zırh imalathanesi gibi çalıştırılmak isteniyor" dedi.