Gezici Araştırma Şirketi’nin sahibi Murat Gezici, yaptıkları son ankette halkın yüzde 56’sının çatışmalardan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttuğunu, HDP’nin oyunun ise daha da yükseldiğini belirtti.

BirGün’den Zeynep Yüncüler’e konuşan Murat Gezici, son yaptıkları araştırmada AKP’nin 39,2, CHP’nin 26,4, MHP’nin 16,2, HDP’nin ise 14,1 oranında destek gördüğünü belirtti.

Gezici, son günlerde ‘havuz’ araştırma şirketlerinin de çok sayıda anket çalışması yapmasının amacını, yurttaşlar üzerinde algı operasyonu yaratmak ve sandığa katılımı azaltmak olarak açıkladı.

AKP’nin HDP’yi baraj altında tutamayacağını çok iyi bildiği için HDP’yi sadece itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirten Gezici, partiler arası oy geçiş sayılarını ise şöyle anlattı: “MHP’nin oylarının yüzde 25’i AKP’ye gidebilir. HDP’ye oy verenlerin yüzde 98’i yine HDP’ye oy verecek gibi gözüküyor. HDP kendisini korumaya devam ediyor. HDP’nin bu kaos ortamından sonra oylarının artacağını tahmin ediyorum.”

HDP’ni oyunun asla yüzde 14’ün altına düşmeyeceğini ifade eden Gezici, son dönemdeki çatışmalarla ilgili de, “Yüzde 56’sı Tayyip Erdoğan’ı, yüzde 18’i Ahmet Davutoğlu’nu, yüzde 26’sı civarındaki kesim de muhalefeti savaşın sorumlusu olarak görüyor” ifadelerini kullandı.