HDP'nin, aralarında Halkevleri, ÖDP, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun da olduğu kurumlarla yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak hareket etme eğilimi ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve oluşturulacak ortak programın çerçevesi konusunda ise önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı konusunda uzun zamandır toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden kurumlarla görüşen Halkların Demokratik Partisi, dün akşam da geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Toplantıda, ortak hareket etme eğilimi ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda çalışmalarının sonuna geldi. Ermeniler, Çerkesler, Ezidiler, Süryaniler, Aleviler, antikapitalist Müslümanlar'ın da aralarında olduğu halklar ve inançlar ile çeşitli siyasi parti ve örgütlerle görüşmeler yapan HDP, dün akşam da geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Toplantıya, EMEP, EHP, Halkevleri, ÖDP, İşçi Kardeşliği, SYKP, SODAP, Türkiye Gerçeği, Devrimci 78'liler Federasyonu, Hacı Bektaş Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Konfederasyonu, TİHV, İHD, Dev Maden Sen, Haber Sen ve Emekli Sen'in de aralarında olduğu kurumlar katıldı.

Alınan bilgiye göre toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak hareket etme eğilimi ortaya çıktı. Toplantıda, AKP ile CHP-MHP çatı adayının genel sistemin adayları olduğu, milliyetçi muhafazakar ve Türk-İslam sentezine dayalı adaylar olduğu ve çizgileri itibariyle birbirinden farklı olmadığı görüşü pek çok kişi tarafından dile getirildi. Böyle bir durumda ortak program etrafında hareket etmenin ve ortak aday arayışının önemli olduğu vurgusu öne çıktı.

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve oluşturulacak ortak programın çerçevesi konusunda ise önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapılacağı öğrenildi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de “Eğer HDP benim gibi insanların kabul edebileceği bir aday, bir politik program ve iki turda da seçime girme tavrını açıklarsa cumhurbaşkanlığı seçiminde beraber yürüyebiliriz” şeklinde bir açıklama yapmıştı. (ETHA)