Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nce düzenlenen basın toplantısıyla, geçen yıl olayların yaşandığı Gezi Parkı'nda “Yaz Festivali düzenleneceği duyuruldu.

Gezi direnişinin yıldönümü nedeniyle, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nce Taksim Hill Otel'de bu akşam bir etkinlik düzenlendi.

Programda ilk olarak, Dernek Başkanı Mustafa Cevdet Arslan ve dernek yöneticileri, Gezi direnişinin gelişimiyle ilgili bilgi verdi. Daha sonra da katılımcılara slaytlar ve videolar izletildi.

Ardından, Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mevhibe Gözcelioğlu tarafından okunan açıklamada, şöyle denildi

“27 Mayıs günü başlayarak, 19 gün boyunca süren ve tüm dünyaya yayılan tarihin ilk küresel ekoloji ayaklanması gerçekleşti. Bugün artık dünyanın hiçbir yerinde tabiata ve onun canlarına kastederek bir politika yapılamaz, proje yürütülemez. Bu uğurda canlarını veren kahramanlarımızın anıları sonsuza dek yaşayacak. Ülkenin herhangi bir yerinde bir olay olsa hemen Gezi Parkı kapatılmakta, parkta kitap okuma, müzik yapma, takas pazarı gibi sosyal etkinliklere bile bastırılması gereken şiddet eylemi muamelesi yapılmaktadır. Ülkemizde yaşamın normale dönmesi Gezi Parkı'na endekslenemez. Demokratik haklar keyfiyete bağlı kalamaz. Parkın siyasi malzeme olarak kullanılmasına, sanal korkularla kapatılmasına son verilmelidir. Gezi Parkı, ağacı, börtü böceği, kedisi, köpeği, kuşu, tüm canlılığıyla park olarak korunmalıdır. Bu nedenle, Gezi Parkı'nı sanatsal, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere açmalıyız.

Açıklamanın son bölümünde ise, “Gezi Parkı Yaz Etkinlikleri adı altında yaz festivali düzenleneceği duyuruldu.