Gezi eylemlerinde Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde çıkan olaylarda izinsiz gösteri yaptıkları ve kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 5 kişi ilk duruşmada delil yetersizliğinden beraat etti.

Ayşegül Usta'nın Hürriyet'teki haberine göre, İstanbul 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 1,5 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle serbest yargılanan öğrenciler Armağan Altun, Ferdi Turhan ile Ali Polat, Talip Söylemez ve Alper Kırıcı katıldı.

“POLİSLERE SU GÖTÜRDÜK”

Tutuksuz sanıklardan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Armağan Altun suçlamayı kabul etmeyerek şunları söyledi: Sosyal medyadan tıp fakültesi öğrencilerinin yaralılara müdahale konusunda yetersiz kaldıklarını öğrendim. Dağcılık kulübünde bulunduğum ve ilk yardım eğitimi aldığım için ben de yardım için Taksim’e gittim. Atılan gazlardan ortalık savaş alanı gibiydi. İnsanlara yardım etmeye çalışıyorduk. Hatta polislere bile su götürüyorduk. Bir kızın annesi için ağladığını duyunca koşarak yanına gittim. Annesini yattığı yerden kaldırdım. Ben annesini taşırken polisler bana ve kadına tekme ile vurdular. TOMA’lar Dolmabahçe ’de ofisin önünde duruyordu. Buradaki insanların Başbakanlık ofisine saldırmaları imkansızdır. Yoğun güvenlik önlemleri vardır. İnsanlara yardım etmek için koştururken polisler ne amaçla orada olduğumu bilmeme rağmen sürükleyerek ellerimi arkadan kelepçelediler.

ASKER ÇOCUĞU OLDUĞUM İÇİN

İçinde ilk yardım malzemelerinin olduğu yanımda bulunan çantamı kızın yanına bıraktım. Sonra bu çantayı almak isteyince polisler izin vermedi. Daha sonra başka bir çanta göstererek ‘bu senin çantan’ dediler. Çantanın içinde ne olduğunu bilmiyordum. Daha sonradan öğrendiğim kadarı ile içinde polislere ait kask ve çevik kuvvete ait robokop malzemeler varmış. Kadını sırtımda taşırken aynı zamanda bu çantayı taşıyamam. Asker çocuğu olduktan sonra bana bu çantanın bana ait olduğunu iddia ettiler diye düşünüyorum. Bu çanta bana ait değil. TÜBİTAK nezdinde yürütülen bir projenin başkanlığını yapıyorum. Bu tür bilimsel faaliyetler yaparken hukuka aykırı eylemlere katılabilecek bir kişi değilim.”

Diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme delil yetersizliğinden sanıkların beraatına karar verdi.