Dün Başbakan Erdoğan'ın Dersim katliamı nedeniyle özür dilemesinin ardından açıklama yaparak özür dileyen CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in görevden alındığını CHP Genel merkezi internet sitesinde duyurmuştu.

 

Bir açıklama yapan Değer ise, "Ben görevimin başındayım" dedi.

 

Yaptığı özür açıklamasının ardından görevden alındığı açıklanan CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, soruları yanıtladı. Değer, hala görevinin başında olduğunu ve kendisine bir tebligat yapılmadığını belirterek, "Ben de bu yazıyı okuyunca hayretler içerisinde kaldım. Yazı özüyle yanlış, külliyen yalan. CHP İl Başkanı olarak şu an bile basında çıkan haberler dışında bana resmi bir tebligat yapılmış değil. Oradaki mantık anlayışı da kabul edilemez. Böyle bir açıklama yapacağından haberimiz oldu da görevden aldık. Bir insanın suçu varsa suç işledikten sonra yargı ve kovuşturmaya uğrar. Ben açıklamayı saat 14.00'da yaptım, 18.17'de açıklama yaptılar. Madem böyle CHP Merkezi neden 4 saat sonra açıklama yaptı" dedi.

 

Görevden alınmaların ancak MYK kararı ile alınabileceğini kaydeden Değer, "CHP'de görevden almalar MYK ile olur, bir kişinin iki dudağı arasında olmaz. MYK'da gündem oluşturulur 3'te 2 gizli oy çoğunluğu ile görevden alınma olur. MYK görevden almadıktan sonra CHP İl Başkanı olarak görevimin başındayım" diye konuştu.

 

Değer, CHP Genel Merkezi'nde yalanın hakim olduğunu öne sürerek, "Görünen şudur benim görevden alınmam kafalarında bitmiştir. Zaman içerisinde MYK'da bunu bitirebilirler. Genel merkezimizde maalesef üzülerek belirteyim yalan hakim olmuş. Akşamdan söyleyip de sabah değişikliğe uğratanlar ne zor şartlarda bizim görev yaptığımızı biliyorlar. Dersim Türkiye'nin gündemine oturmuş ve bizim yumuşak kalbimizdir. Karanlıkta kalmış birçok olay var, Kahramanmaraş, Sivas Madımak Oteli var. Bunlar hakkında da birileri özür dilemelidir. Kimin elinde bilgi, belge ve döküman varsa açığa çıkartmalıdır. Meclis bu konular için de gereğini yapmalıdır. Ben görevimin başındayım. MYK'da gerekli prosedürler yapılırsa bile ben CHP'liyim. Ben Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'li olmadım, ben 50 yıldır CHP'liyim. Partimizin bir üyesi olarak partimizin çalışmalarına yine katılırız" şeklinde konuştu.