İstanbul Tuzla’daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen'e el konulması ve yıkılmasına karşı sürdürülen direnişe yönelik olarak gerçekleştirilen ırkçı saldırılar, Meclis gündemine taşındı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Kamp Armen'e yapılan saldırıyı Meclis gündemine getirdi. İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Paylan, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1- 08.09.2015 tarihinde, Kamp Armen’e yapılan bu saldırı ile ilgili başlatılan bir soruşturma var mıdır? Böyle bir soruşturma yok ise neden başlatılmamıştır?

2- Kamp Armen’e yapılan bu saldırı sonrasında, olası saldırılara karşı Bakanlığınız tarafından Kamp Armen gönüllülerinin can güvenliğinin sağlanması yönünde herhangi bir güvenlik önlemi alındı mı? Alınması düşünülmekte midir?

3- 13.08.2015 tarihinde Kamp Armen’e saldırıda bulunanlara ilişkin bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, soruşturmanın sonucu nedir? Soruşturma başlatılmamışsa nedeni nedir?

4- Kamp Armen gönüllülerine yapılan ve provokasyon olduğu açıkça gözlenen bu saldırının nöbet ve direnişin 125. gününde ve tam da 6-7 Eylül 1955 olaylarının 60. yıl dönümüne denk gelmesi bir tesadüf müdür, yoksa organize bir saldırı planının parçası mıdır?

5- Kamp Armen’e ellerinde sopalarla saldırıda bulunan faillerin, bu cürümlerinin organize bir kaos planının parçası olduğu ihtimaline ilişkin istihbarat birimlerince tarafınıza bir bilgi sağlanmış mıdır?

6- Kamp Armen’e organize bir plan dahilinde yapılan bu saldırılara karşı kolluk kuvvetleri neden hâlâ güvenlik önlemi almamaktadır?