Bir zamanlar Fethullah Gülen'in en yakın arkadaşlarından olan, şimdi ise AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Latif Erdoğan, Twitter'da Fuat Avni takma ismiyle yazan kişinin Fethullah Gülen olduğunu iddia etti.

Erdoğan, gündemi etkileyen paylaşımlar yapan Fuat Avni'nin gerçek sahibinin Fethullah Gülen olduğunu öne sürdü:

"Emniyet, MİT, Askeri İstihbarat birimlerinde yerleşik paralelcilerin koordineli çalışmasıyla elde edilen bilgilerin en üst seviyede denetimi ancak Fethullah Gülen'e ait bir yetkidir. Bu yetkiyi onun başkasıyla paylaşması asla söz konusu olamaz. Bu açıdan bakıldığında çok net söylenebilir ki, Fuat Avni isminin gerçek sahibi Fethullah Gülen'in kendisidir.

Bilgilerin güncellenmesi ise onun bildirdiği ölçüde olmak kaydıyla, yanındaki bir ekip tarafından yapılmaktadır. Son gelişmeler de gösteriyor ki, devlet bilgi akışının koordinatlarını tespit etmiş bulunuyor. Bu arada yanıltıcı bilgiler sızdırarak da Fuat Avni'ye hem yanlış yaptırıyor hem de kendini deşifre ettiriyor.
"

LATİF ERDOĞAN VE HÜKÜMETE YAKINLIĞI

Latif Erdoğan, Hükümet ile Gülen Cemaat'i arasındaki olası kavga durumlarında, Hükümet yanlısı medya tarafından açıklamalarına başvurulan eski bir Cemaat mensubu. Fethullah Gülen'e 40 yıldan uzun bir süre 'hizmet' eden Latif Erdoğan, Cemaat aleyhine konuşmalarıyla biliniyor.