Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Twitter fenomeni Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın artık AKP'yi kontrol edemediğini yazdı ve yeniden seçime gidilmesi için uğraştığını öne sürdü. Fuat Avni, Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'nu ve Davutoğlu'na yakın medya mensuplarını da takibe aldığını iddia ederken, "Suriye ile savaş çıkartmak istiyori ve bu nedenle El-Kaide operasyonu planlıyor," diye yazdı.

Fuat Avni'nin Erdoğan'ı "Yezid" diye itham ederek paylaştığı mesajlar özetle şöyle:

[...]

* Davutoğlu'na yakın olan medya mensupları bile takibe alınmış durumda. CHP ile koalisyon isteyen herkes düşman ilan ediliyor.

* Yezid, 'Tekrar seçim olmasa bile MHP ile seçime gitmek kaydıyla bir koalisyon kurun' demişti. Bunu yapmamaları onu fena halde kızdırıyor.

* Yezid, üç dönemliklerin partiyi ve Davutoğlu'nu kontrol ettiğini ve partinin kendi kontrolünden çıktığından yakınıp duruyor.

* Yezid için tek çare Suriye ile savaşa girip kaostan iktidar devşirme planları. Asker savaşa yanaşmıyor.

* Yezid, Suriye ile savaşın kısmen önünü açmak için El-Kaide dosyalarını raftan indirtti. Birçok yerde operasyon olacak.

* Sabah yapılacak operasyonlarla 'Işid'le mücadele ediyoruz' mesajı vermeye çalışacaklar.

* Operasyon dosyaları ve El-Kaide ile ilgili çalışmaları şu anda hapiste olan polisler hazırlamıştı.

* Yezid ve avaneleri, birlikte hareket ettikleri ve korudukları El-Kaide mensuplarına operasyon yaparak kendilerini aklamaya çalışıyorlar.

* Yezid ne yaparsa yapsın artık dönüşü olmayan yola girmiş durumda. En yakındaki adamları onu satmaya hazırlanıyor.

* Meclis başkanı Nabi Avcı olsun diye baskı yapmasına rağmen Yezid'i dikkate alan olmadı. Parti elinden gidiyor.

* Davutoğlu'nun Soylu'yu teşkilattan alma gayreti ve Akdoğan'ı pasifize etmeye çalışması da cabası.

* Yezid'in avanelerinden bazıları durumun farkında ve sağlık gerekçesi göstererek Yezid'den ayrılmayı planlıyorlar. (Demokrat Haber)