Fransız yetkililer, Türkiye'nin Menbiç'e yönelik bir operasyonunun 'kabul edilemez' olduğunu söylediği öne sürüldü.

Reuters'ın Fransa Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Fransa'nın Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyon planlamadığı belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün aralarında SDG temsilcisinin de bulunduğu, Suriyeli Kürtlerin heyetiyle Elysée Sarayı'nda görüşmüştü.

Görüşme ardından saraydan yapılan açıklamada Macron'un, Fransa ve uluslararası toplumun desteğiyle Türkiye ile SDG arasında bir diyalog kurulmasını ümit ettiği duyurulmuştu.

FRANSA'NIN SURİYE'DE BİR ASKERİ PLANI VAR MI?

Buna karşılık bugün Fransa Cumhurbaşkanlığından bir kaynak Suriye'nin kuzeyinde Fransa'nın uluslararası koalisyonun faaliyetleri dışında bir askeri faaliyet planı bulunmadığını söyledi.

Dün Suriyeli Kürt ve Arap temsilcilerden oluşan bir heyeti kabul eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, heyetle görüşmesinde Fransız birliklerinin Menbiç bölgesinde konuşlandırılacağını açıkladı.

Basın toplantısı ile Macron'un kararını duyuran PYD temsilcisi Halid İsa, "Afrin artık yalnız değil. Fransa Menbiç'te askeri, Afrin'de de diplomatik olarak üzerine düşeni yapacak" diye konuştu.

Le Figaro ve Le Parisien gazetesi de haberi doğrulayarak, “Fransa, Kürt müttefiklerini destekleme kararı aldı.

Fransa ve Amerika sonunda Menbiç'e askeri destek güç gönderiyor" ifadesini kullandı. Kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesi için Fransa'nın Ankara Büyükelçisi görevlendirildi.