Fransa Alevi Birlikler Federasyonu'nun her yıl düzenlediği, ‘Alevi Meclisi’ne bu yıl, Fransa genelinden 350'ye yakın Alevi katıldı.

Etkinliğe katılanlar arasında, Yeşiller Partisi Milletvekili Cecile Duflot, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Christine Vergiat, Arnouville Belediye Başkanı Pascal Doll ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin MAT da yer aldı.

Etkinliğin ardından bir açıklama yayımlayan Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Erdal Kılıçkaya, Anayasa değişikliği teklifine 'hayır' diyeceklerini duyurdu.

Fransa’da ‘hayır’ kampanyasını başlatacaklarını belirten Kılıçkaya, “Alevi Kültür Merkezleri, olarak çok yönlü bir mücadele yürütüyoruz. Bir tane Vali, Kaymakam, Emniyet Müdürü’nün Alevi olmadığı bir ülkede, Fethullah-AKP ortaklığıyla çalınan sınav sorularıyla, kamudan Aleviler komple silinmişken, Alevilerin eşit yurttaş olduğunu kim söyleye bilir? Hukukun üstünlüğünden ve kuvvetler ayrılığından yoksun olan Anayasa değişikliğinin ülkeye olumlu getirisinin olmayacağını çok iyi bilirken, Aleviler nasıl endişelenmesin? İşte bu ve benzeri onlarca haklı nedenden dolayı Fransa Alevileri olarak; 12 Eylül’cülerle aynı uygulamada buluşmak isteyen, muhalif basını ve Yol TV’mizi kapatan, kurum temsilcilerimizi mahkemelerde süründüren, hapse atan anti demokratik İslami faşist uygulamalara Fransa’dan ‘hayır’ diyoruz” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Birgün)