HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara’nın, YPG’ye karşı IŞİD’i desteklemesi durumunda uluslararası arenada büyük sorunlarla karşılaşacağını ve yargılanabileceğini söyledi.

Fırat, Erdoğan’ının tehdit açıklamasına karşılık da, “Türkiye’de 20 milyon Kürt yaşıyor. Suriye’de ise çok cüzi bir sayıda Kürt bulunuyor. O zaman kendi vatandaşlarını da tehdit olarak görüyordur” dedi.

‘TÜRKİYE, IŞİD'İ DOST OLARAK GÖRÜYOR’

Dengir Mir Mehmet Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada önemli bir noktayı vurgulamak gerekiyor. Eğer IŞİD’i tehdit olarak görmüyorsa, dost olarak görüyordur. Ortaya çıkan MİT TIR’larının nereye gittiğinin de cevabı verilmiş oldu. Kanımca Türkiye, IŞİD’i bir dost olarak görüyor. Bu konu AKP ya da Ankara’yı bağlıyor.”

‘TÜM DÜNYA BİLİYOR, IŞİD’İ DURDURAN TEK GÜÇ KÜRTLERDİR’

IŞİD’e karşı savaşta, başta ABD olmak üzere bütün dünyanın Kürtleri desteklediğini belirten Fırat, “Herkes çok iyi biliyor, IŞİD’i durduran tek güç Kürtlerdir. Bu nedenle dünyada takdir edilen bir halktır” diye konuştu.

HDP milletvekili, “IŞİD’e destek verenlerin bu durumda daha çok düşünmeleri gerekiyor. Çünkü uluslarlararası mahkemelerde yargılanmaları sözkonusu olacaktır” ifadelerini kullandı. (ETHA)