Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Meclis'te görüşmeye başlanan iç güvenlik paketine ilişkin olarak, eylemlerde yüz kapamanın suç unsuru sayılacağı maddeye dikkat çekti ve "Peki Fatih Camisi'nin avlusunda Filistinlilere İsrail zulmünü protesto eden çarşaflı, yüzü peçeli bacımızı ne yapacaksınız... Onlara da terörist mi diyeceksiniz?" diye sordu.

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'te "Arkadaş hani bu darbeydi" başlığıyla yayımlanan (20 Şubat 2015) yazısının ilgili bölümleri şöyle:

Arkadaş, Fatih Camisi avlusundaki yüzü peçeli 'bacına' da mı terörist diyeceksin?

İktidar, Türkiye'yi tam anlamıyla "Benim polisimin devleti" haline getirecek kanunu, Meclis'ten sille tokmak çıkarmaya çalışırken bir tek aklı başında AKP milletvekili de çıkıp kendi hükümetine sormuyor:

"Yahu arkadaş, yüzünü örten her göstericiyi terörist ilan edip hapse tıkmaya, polisin insafına bırakmaya uğraşıyorsunuz.

Peki Fatih Camisi'nin avlusunda Filistinlilere İsrail zulmünü protesto eden çarşaflı, yüzü peçeli bacımızı ne yapacaksınız..."

Aklınızı başınıza alın.

Hiç olmazsa araya, "Fatih Camisi'nin avlusundaki peçeli kardeşlerimiz bundan muaftır" diye bir cümle sıkıştırıp kurtarın bacılarınızı bu zulümden...

Polisiniz kimi vuracağına, kimi dayaktan öldüreceğine, savcı ve hâkiminiz kimi hapse tıkacağına iç rahatlığı ile karar versin.