HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin MYK toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Dağlıca'daki saldırıda yaşamını yitiren askerlerin cenazelerine Kürt halkı tarafından sahip çıkıldığı ancak yine batıda Kürt halkının saldırılara uğradığını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu saldırıların tümü AKP'nin güdümündeki gladyo tarafından örgütlenmiştir. Bu saldırıları yapanlar 16 askerin cenazesine zerrece saygısı olmayanlardır. Saygısı olanlar gidip o askerlerin cenazelerini sırtında taşıyanlardır" dedi. 

Yüksekdağ konuşmasında şunlara değindi:

"128 yerde planlı ve kapsamlı saldırı gerçekleşti. Sadece parti binamız değil telefonla Kürtçe konuştuğu için katledilenler oldu. Saldırıların kabul edilir hiçbir yönü yoktur. Bu saldırıların yönlendirilmiş olduğunu çok iyi biliyoruz. Dün iktidarını yitiren, yine kazanmayı düşünen siyasi yapının iç savaşına tanık olduk. Bu saldırıların tümü AKP'nin güdümündeki gladyo tarafından örgütlenmiştir. Bu saldırıları yapanlar 16 askerin cenazesine zerrece saygısı olmayanlardır.

Saygısı olanlar gidip o askerlerin cenazelerini sırtında taşıyanlardır. Bu devletin bazı başı asker ailelerine 'karaktersiz' diyecek kadar saygısızdır. Dün Türkiye'de çok ağır bir tablo yaşandı. Cizre halkına bomba ve roketlerle saldırı yaşandı. Hala kaldırılamayan cenazeler var. Yine bu süre içerisinde yüze yakın yurttaş kolluk güçlerinin mermisiyle yaşamını yitirdi. Bunların hepsi sarayını güvence altına almak isteyen siyasetin nedeniyle yaşandı. Yaşanan bütün bu acıların sorumlusu çözümü buzdolabına kaldıranlardır."