Adana'da tarım işçilerini ziyaret edip, birlikte tarlada biber ve portakal toplayan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yuksekdag, tarım işçilerinin sorunlarının kendileri için ön sırada yer alan sorunlardan biri olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş ile birlikte Karataş ilçesi Tuzla beldesinde tarlada çalışan tarım işçilerini ziyaret etti.

Yüksekdağ ve Beştaş, işçilerle birlikte tarlada biber ve portakal da topladı. Burada konuşan Yüksekdağ, tarım işçilerinin seçim programlarında ön sıralarda yer aldığını belirterek bir yasa kapsamında olmayan tarım işçilerinin sigortalı, insani barınma koşullarında çalışmaları için meclisteki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

90'lı yıllarda zorunlu göçle gelen Şırnaklı Kürt tarım işçilerinin çadırlarda yaşadıkları Karagöçer köyünü de ziyaret eden Yüksekdağ ve Beştaş, işçilerle birlikte tarlaları gezdi. Tarlada çalışan işçiler, Yüksekdağ ve Beştaş'a yoğun ilgi gösterdi. HDP'liler tarım işçilerinin sofralarına konuk oturup, birlikte biber topladı.

Türkiye'de tarım işçilerinin trafik kazalarındaki ölümlerle hatırlandığını ifade eden Yüksekdağ, "Tarım işçilerinin anlamak için burada onlarla biber toplamaya gerek yok. Tarım işçilerinin sorunları Türkiye'nin her yerinde aynı" dedi. Tarım işçilerinin insani olmayan koşullarda çalıştığını, barınma sorunu yaşadığına da değinen Yüksekdağ, tarım işçilerinin yol üzerinde görünen çadırlarda, sağlıklı olmayan koşullarda yaşadığını belirterek bu sorunların çözümünün kendi seçim programlarında olduğunu kaydetti. (DİHA)