HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın aracı, Sultangazi ilçe binasından çıktıktan sonra Gazi Mahallesi'nde özel harekatçı polisler tarafından silahlarla durdurulmak istendi.

HDP Sultangazi ilçe kongresine katılan Figen Yüksekdağ, ilçe binasından ayrıldıktan 500 metre sonra aracı durdurulmak istendi. Silahlar ve hakaretler eşliğinde durdurulduğu iddia edilen araç hakkında bugün HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan konuyla ilgili bir yazılı açıklama geldi.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

AKP-Saray iktidarının kendilerine biat etmeyen, saldırılarına direnen partimize yönelik tehdit ve göz korkutmaları sürmektedir.

Partimize yönelik darbeci anlayışın ürünü olan uygulamalardan biri, bugün İstanbul’da Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik olarak yaşanmıştır.

Sayın Yüksekdağ bugün İstanbul Sultangazi’deki ilçe kongremizden ayrıldıktan sonra, içinde bulunduğu araç yaklaşık 500 metre ileride, Gazi Mahallesi Eski Karakol önünde özel harekat polisleri tarafından silah doğrultularak durdurulmuştur.

Sayın Yüksekdağ’ın araçta bulunduğu yetkililer tarafından bilindiği ve araçta bulunan arkadaşlarımız kendilerini kartla ve sözlü olarak tanıttıkları halde, özel harekat polisleri “Burası Gazi, buraya girişe de çıkışa da biz karar veririz" ve "Kim olursan ol, dur dedim mi duracaksın" türü ifadeler kullanmış, son derece kaba ve çirkin bir yaklaşım sergilemiştir. Yetmezmiş gibi özel harekat polisleri ellerindeki silahları araca yöneltmekten geri durmamış, ancak bir arkadaşımızın telefonla görüntü almaya başlaması üzerine silahlarını gizlemişlerdir. Sayın Yüksekdağ’ın içinde bulunduğu araç ancak bundan sonra yoluna devam edebilmiştir.

Meclis’teki üçüncü partinin Eş Genel Başkanı Sayın Figen Yüksekdağ’a yönelik özel harekat polisinin bu tutumu, JÖH ve PÖH adlı örgütlerin Silopi’de, Sur’da, Cizre’de Saray savunması yapan anlayışının İstanbul’daki uygulamasıdır. Eş Genel Başkanlarımıza yönelik olası bir saldırıdan Saray darbesinin uygulayıcısı İçişleri Bakanlığı, bağlı olduğu Hükümet ve Saray'daki kişinin kendisi doğrudan sorumlu olacaktır.

AKP-Saray iktidarının özel örgütlerinin her türlü baskı, tehdit ve engellemelerine rağmen yolumuzda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.