Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde halk buluşmasında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı muhalefet partilerini eleştirerek “Onlar HDP'ye baktıklarında yalnızca bir ağaç görmektedirler. Bir tane parti olarak görüyorlar. Ama HDP bir ormandır. Bir halktır” dedi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, HDK Eş Başkanı Gülistan Koçyiğit, HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Dengir Mir Mehmet Fırat, Berdan Öztürk ve Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı’nın Doğubayazıt’taki ‘halkla buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi.

Yüksekdağ, yurttaşlara dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir konuşma yaptı.

'YÜZLER, MİLYONLAR OLDUK'

Figen Yüksekdağ 1994 yılındaki DEP pratiğini hatırlatarak, "Bu onurlu halkın karşına bir kere daha yeni bir engel ve barikatla çıktılar. Bizler bu zamana kadar karşımıza çıkardıkları engelleri nasıl tuzla buz ettiysek, o faşist barajlarını nasıl yerle bir ettiysek, nasıl o meclise gittiysek yine yolumuzda yürüyeceğiz" dedi. 

Dokunulmazlıkları kaldırılarak tutuklanan DEP'li milletvekillerinin yine bu halkın seçilmişleri olarak Meclis'te, halkın arasında olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Dün dokunulmazlıkları kaldırdıkları cezaevine attıkları siyasetçiler nerede? Burada, karşınızda. Sizin içinizde ve en önde. Onlar bizi birer birer, onar onar vurduğunda bizler yüzler, milyonlar oluruz. Onlar bizi Meclis'ten siyasetten uzaklaştırmaya çalıştığında hapse attığında bizler yüzler, milyonlar oluruz" ifadesinde bulundu. 

'HDP HALKTIR, ORMANDIR'

"Saray karşısında adı muhalefet olan partiler kuru gürültüden, boş laf ve lakırdıdan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Siyasi iktidarın vahşetine karşı muhalefet iddiasında bulunanların rezaleti, sefaleti yaşanıyor. Hepsi Saray'ın karşısında hizaya dizilmiş durumda. Hepsi sarayın saltanatın kapı kulları olmuş durumda. Bir tek bizler varız. DP var. Onlar HDP'ye baktıklarında yalnızca bir ağaç görmektedirler. Bir tane parti olarak görüyorlar. Ama HDP bir ormandır. Bir halktır."

'SİVİLLERİ GÜVENLİ BÖLGEYE ALIN' 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Sivil Savunma Birlikleri (YPS) tarafından yapılan açıklamaya da dikkat çeken Yüksekdağ, ilçede mahsur kalan halk için acil çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Şu an Nusaybin Alika (Tunç) Mahallesi'nde yaşlı annelerimizden, gençlerden, çocuklardan oluşan bir sivil grup mahsur kalmış durumdadır. Mahsur kalan siviller bir an önce güvenli bölgeye alınmalıdır. Yeni bir Cizre katliamının yaşanmaması için bütün Türkiye kamuoyuna, ilgili bütün kamuoyuna çağrı yapıyorum. Bir katliama daha, bir Cizre'ye daha imza atarsanız girdiğiniz yolda geri dönemezsiniz. Cizre'nin acısı, ortaya çıkardığı tablo ortada. İnsani ve siyasi bir sorunun çözümünü katliamda, şiddette ve ölümde görme anlayışından vazgeçin."