Fethullah Gülen cemaatle hükümet arasındaki yeni krize gazete ilanıyla müdahale etti.

İmralı’da Abdullah Öcalan’la BDP heyetinin görüşmesinden parçaların yayınlandığı notlarda Fethullah Gülen’le ilgili Öcalan’ın şu ifadeleri yer alıyordu:

“GÜLEN NUR HAREKETİNE SIZDI”

“Cemaatin merkezi ABD’dir. Benim buraya alınmamla birlikte Fethullah da ABD’ye alındı.

Bir yazar (yazarın adını hatırlayamadı) ‘Fethullah Gülen, Nur hareketine sızdı’ diyor. ‘Kesin bilmiyorum, Kemalistlerin sızması’ diyor.

Nur hareketini inceleyin, Saidi Nursi eski Nurs köyündendir. Eski bir Ermeni köyüdür. Teşkilatı Mahsusa’ya girdi, sonradan Mustafa Kemal ile takıştı.

Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor. 120 devlette okul açmış, para nereden. Florida kontrgerillanın eski merkezidir, Türkeş ve Latin Amerika’daki kontrgerilla, orada yetiştirildi. Yeni merkez ise Utah’tadır. Emre Uslu vs. orada eğitildi. Sağda ve solda örgütleri kontrgerilla ele geçirdi.”

CEMAAT HÜKÜMETE KIZMIŞTI

Siyaset kadar medyanın da gündeminden düşmeyen İmralı zabıtları bombası STV Haber ekranlarında çok çarpıcı bir iddiaya konu olmuştu. Zaman yazarı Ali Bulaç, canlı yayında İmralı tutanaklarının AKP içinde çözüm karşıtı bir odak tarafından sızdırıldığını iddia etmiş ve şöyle demişti:

“Gazetede yayınlanan metin, sızdırılan metin değil. Sızdırılan metin ile gazetede yayınlanan tutanak arasında önemli farklar var. Andıç var, epey ilaveler yapılmış. Zaten oraya sızdırılmasının nedeni de metni sızdırmak değil. Çünkü Hükümet ve PKK-BDP tarafı zaten toplumu sürekli bilgilendiriyor. Orada aslolan andıç bölümleriydi ki ilave edilen ve provokatif olan bölümler de bunlardı.

Bir kere şunu kesinlikle söylemek lazım. Bu sızdırma dışardan yapılmıyor. Kesin olarak bu dışardan yapılan bir sızdırma değil. Hükümete, AKP’ye çok yakın olan, onunla ilişkili, iç içe bir çevre tarafından sızdırma yapıldı. AKP bünyesinde bir çevrenin yaptığı bir sızdırma var. Ulusalcılar değil, MİT değil, BDP değil… Bu metin bir şekilde verildi, metni işleyen irade çok tanıdık, aşina ve partiye çok yakın. Eğer arıyorsak çok yakınlarda aramak gerekir.”

FETHULLAH GÜLEN MÜDAHALE ETTİ

Cemaate yakın yayın organları ve yazarlar da Fethullah Gülen hakkındaki ifadelerin yayınlanmasından sonra bir yandan hükümeti sorumlu tutarken, bir yandan yeni barış sürecine karşı yapıcı olmayan ifadeler kullanmaya başlamıştı ki duruma Fethullah Gülen müdahale etti.

Yayınlanan notların BDP’nin ihmalinden kaynaklı olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basit bir grip rahatsızlığını vesile sayan Fethullah Gülen, Zaman Gazetesi’nden geçmiş olsun dedi.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ ARZ EDİYORUM"

Gülen Cemaati’nin amiral gemisi Zaman Gazetesi’nde "Fethullah Gülen"in imzasıyla "Geçmiş olsun" başlığıyla yayınlanan ilanda şöyle denildi:

"Yaptığı çalışmalarla ülkemiz ve insanlığa büyük hizmetlerde bulunan, çalışkanlığı ve gayretleriyle her günü dolu dolu yaşayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığını büyük bir teessürle öğrendim.

Neyse ki meselenin ’gribal bir enfeksiyon’ olduğunu ve birkaç günlük istirahatten sonra vazifesinin başına geçip hizmetlerine devam edeceği bilgisine ulaştım ve bu müjdeli haberle mesrur oldum. Cebab-ı Mevla’dan Sayın Başbakanımıza sağlık ve afiyet diliyor, geçmiş olsun dileklerimi arz ediyorum." (Demokrat Haber)