MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

FETÖ’ soruşturmalarına değinen Bahçeli, “FETÖ ile irtibatı olanlar arasında soruyorum, memur var da meşhur siyasetçi ve bürokrat yok mudur? Cebinde 1 dolar taşıyan, bankada milyon dolarları bulunan çürümüşler nerededir? Sıradan insanlara hukuk işliyor da, varsa devlet yönetimindeki kişilere sıra geldiğinde neden sessizlik, tepkisizlik oluyor? Neye yorumlamalıdır? TSK, emniyet, medya ayaklarında temizlik yapılıyor, ancak siyasete gelince duruluyor, ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir” dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanı'na, sayın Başbakan'a buradan çağrı yapıyorum" diyen Bahçeli, "FETÖ'nün son mensubu, en son ferdi yakalanıp adalete teslim edilinceye kadar. 'Dün yanımızdaydı, yakınımızdaydı, vefaydı, şuydu buydu' demek haramdır" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

Bitkin, bezgin ve iç bunalıma hapsolmuş bir Türkiye bekliyorlar. Karşımızdaki tehditlerde azaltma değil, devamlı artık ve yükseliş söz konusu. Türkiye'nin önünde 5 aşamalı bir gündemi vardır.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

Birinci olarak terörle mücadelenin çok etkin ve kararlı olarak devamı şarttır. İkinci Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için uyarlama ve ayar işlemlerin yapılmalı. Üçüncü olarak, vatandaşlarımızın umutla beklediği sosyal ve ekonomik reformlar hayata geçirilmeli. Dördüncü olarak, AB ile ilişkiler yay gibi gerildi, Türkiye yalnızlığa itiliyor. Siyasi denetim kararı skandal niteliktedir. AB ülkelerinin kronikleşmiş Türkiye karşıtlığı kabul edilemez. Türkiye'ye parmak sallamak kimsenin harcı olamaz. AB önce kendi işine bakmalı, kendi derdine yanmalıdır.

Beşinci gündemimiz ise, Adalet ve ahlaki anlamda yapılacak kalıcı düzenlemelerdir. Türkiye şu anda maliyeti çok ağır terörle mücadele sürecindedir. FETÖ virüsü her yere bulaşmıştır. Karşımızdaki tablo dehşet verici.m 81 ilimizde düzenlenen operasyonlarda toplamda 7 bin kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Buradan hükümete bir kez daha sesleniyorum, FETÖ'nün ucu nereye kadar uzanıyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kazınmalıdır.

16 NİSAN ANAYASA DEĞİŞİKLİK REFERANDUMU TARTIŞMALARI

16 Nisan'da kazanan Türkiye'dir. Evet diyenler kadar hayır diyen vatandaşlarımız da kazanmıştır. CHP'nin freni patlamış kamyon gibi kontrolsüz tavrı kendini küçük düşürmektedir. Sandıkta kaybedenlerin milletimizin hür iradesiyle verdiği kararı çarpıtmaya çalışması hezeyandır. CHP ve kader ortağı HDP ne yaparsa yapsın hükümet sistemi değişmiştir. 

Şu an Türkiye terörle mücadele sürecindedir. Buna rağmen adalet ve hukuktan taviz verilmemesi, ecdadımıza karşı borcumuzdur. Bir yanda FETO, diğer yandan PKK/PYD/YPG ve IŞİD Türkiye'nin başını ezmesi gereken, haklarından gelmesinin kaçınılmaz olduğu zehirli birer yılandır. Türk devleti, darbe girişiminden sonra reflekse geçmiştir. Hakkı teslim etmek adına diyebilirim ki, epey mesafe alınmıştır. Ancak FETÖ ile mücadelenin tatmin edici seviyeye ulaşamadığı son gelişmelerden belli olmaktadır. 689 ve 690 sayılı KHK'larla çok önemli adımlar atılmış, 3 bin kamu görevlisi ihraç edilmiştir. FETÖ ile irtibatını bulunan bazı kurum ve kuruluşlar da kapatılmıştır. Bir kez daha hükümete sesleniyorum. FETÖ'nün ucu nereye dayanıyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kazınmalıdır. Bu katillerin, bu Türkiye düşmanı yapılanmanın bulundukları her alandan sökülüp atılması milli beka meselesidir. Bu yapılırken adalete dudak bükülmemelidir. Kim suçlu, kim suçsuz bunun ayrımı iyi yapılmalıdır. Vebali hepimizin omzundadır. henüz tabandan tavana çıkılmamıştır.. Hala hatırlı ve imtiyazlı isimlere dokunulmamıştır.

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI

Mevzi başarılarla, stratejik sonuçlar ulaşmak hayaldir. Ata bindiysek, ayağımız hala yerdeyse bir sorun var demektir. Öküz altında buzağı aramak akla hayale yatkın değildir. İrtibatlı olduğu çevrelere bakıldığında buruşturulup atılacak isimler maalesef yerli yerindedir. Kriptolar kendilerini emniyete almışlardır. FETÖ ile irtibatı olanlar arasında soruyorum, memur var da meşhur siyasetçi ve bürokrat yok mudur? Cebinde 1 dolar taşıyan, bankada milyon dolarları bulunan çürümüşler nerededir? Sıradan insanlara hukuk işliyor da, varsa devlet yönetimindeki kişilere sıra geldiğinde neden sessizlik, tepkisizlik oluyor? Neye yorumlamalıdır? TSK, emniyet, medya ayaklarında temizlik yapılıyor, ancak siyasete gelince duruluyor, ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir. FETÖ ile mücadele dümen kırmakta, sabote edilmektedir. Mahrem imamlar bulunuyor, devletin mahremlerinde bulunan tanıdık simalar neden ortaya çıkarılmıyor? Sosyal medyada herkes birbirini suçlamaktadır. Mücadelenin tadı tuzu kaçmaktadır. Siyasi İslamcılık cenahında kutuplaşma üst seviyededir. Onu bunu suçlayan yazar ve gazeteci, anlaşmazlıkların karşılıklı suçlamaların göbeğindedir. Toplumsal güven aşınmaktadır. Birisi diyor ki TSK içinde 40-50 bin FETÖ ile irtibatlı isim var. Bir diğeri diyor ki MİT'te 400 FETÖ bağlantılı kişi var.

FETÖ hala faaliyettedir. Türkiye bu kamburla daha fazla mesafe alamayacaktır. Türkiye bu soysuz örgütün gizli ve açık üyelerine daha fazla tahammül gösteremeyecektir. Eğer ip inceldiyse kopsun diyoruz. Yüzleşelim, hesaplaşalım iradesindeyiz. FETÖ'nün son mensubu, en son ferdi yakalanıp adalete teslim edilinceye kadar... Sayın Cumhurbaşkanı'na, sayın Başbakan'a buradan çağrı yapıyorum. "Dün yanımızdaydı, yakınımızdaydı, vefaydı, şuydu buydu" demek haramdır. Bunlarla mücadele sonuna kadar helaldir.

ANKET ŞİRKETLERİNE TEPKİ

Bazı sözde araştırma şirketleri 16 Nisan sonuçlarına atlamış, partimize oy veren kardeşlerimizin 3'te 2'sinin Hayır dediklerini açıkladı. Bunların savurduğu palavradır. MHP'ye oy veren kardeşlerimizin hangi oranda Evet, hangi oranda Hayır dediğini ispatlamayan, alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan. Bizim alnımız açık, sözümüz doğrudur. MHP 16 Nisan'da Evet demiştir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AKP ÜYELİĞİ

Fiili durumun hukuki bünyeye kavuşması sağlanmış olacaktır. Yeni sistemin sonucudur ki bizim de buna 'Hayırlı olsun' demekten başka sözümüz olmayacaktır. Artık hiçbir mazeret kalmamıştır. MHP, terörizmin belini kırmak için devleti ve hükümeti ile bir ve beraberdir.

ABD'YE YPG TEPKİSİ

TSK,  Şengal (Sincar) ve Karakoçak Dağı'ndaki terör hedeflerine operasyon düzenlemiştir. Gerekirse Kandil'de bir gece görünmek gerekir demiştim. 12 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanı da 'Bir gece ansızın gelebiliriz' demiştir. Devlet olmak budur, bunu gerektirecektir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın çıkış ve iradesi değerlidir. ABD'nin hem nalına hem de mıhına vurması abesle iştigaldir. ABD bayraklarının taşınıp dalgalandırılması en hafif ifade ile teröre çanak tutmaktır. Sayın Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta yapacağı ABD ziyaretinde Suriye ve Irak'taki gelişmeleri konuşması beklentimizdir.  ABD'den açık destek alan terör örgütlerinin saldırılarında füze kullandıkları iddialar gündeme bomba gibi düşmüştür. Vatan evlatlarımıza füze fırlatan caniler, gerçekten emri kimden almıştır.

MHP KOALİSYONDA OLACAK MI?

Bahçeli grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin "MHP koailisyonda olacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı.

65. Hükümet görevinin başındadır. Bu hükümet Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hükümetidir. Dolayısıyla hükümetteki herhangi bir değişiklik kanaati AK Parti'ye aittir. Bugün sayın Cumhurbaşkanı anayasa değişikliği sonucu partisine tekrar  dönmektedir. 21 Mayıs'ta Büyük Kurultay yapacaklardır. Bu onların işidir, kamuoyunun ve siyasi partilerin saygıyla takip etmesi gerekir. Bu sebeple "hükümette görev alacağız, kriterlerimiz şudur" şeylerin aslı yoktur. MHP 250 yıllık fikri temellere oturmuş güçlü bir partidir, özgül ağırlığımız çok çok üstündedir. Günü gelir MHP'ye tek başına iktidar nasip olur inşallah. MHP başkalarının eksiğini gediğini tamamlamak için yama kurmaya hazır bir parti midir? 66. Hükümeti de kurmuş olsalar, 316 milletvekiliyle güvenoyu alabilecek bir iktidarı oluşturmuş olurlar.

MHP üzerine ne ekilirse o biçilir. CHP de 10-15 belediye başkanıyla MHP'yi tahrik eden bir partidir, Allah sonlarını hayreylesin. Sayın Cumhurbaşkanı yurtdışında giderken partilerden katılmayı arzu eden bir veya iki milletvekilleriyle gider. MHP olarak milletvekillerinin bu  tür seyahatlere katılmasını müsaade ediyorlar.