HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Roboski'de gerçekleştirilmek istenilen ikinci katliam girişiminin bilinçli ve planlı olduğunu belirtti.

Dün gece Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Gülyazı Alay Komutanlığı'ndan Roboski katliamının gerçekleştirildiği bölgenin havan topları ile bombalandığı belirtildi. Saldırıda Vedat Encü yaşamını yitirirken 5 kişide yaralandı.

2011 yılında TSK'ya ait uçakların 34 sivili bombaladığı saldırıda birçok yakınını kaybeden HDP Şırnak Milletvekilli Ferhat Encü, saldırının 34 yurttaşın katledildiği noktada gerçekleştirildiğini belirterek, saldırı sonucu Vedat Encü isimli bir kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

‘SALDIRI BİLİNÇLİ VE PLANLI’

Saldırının aynı noktada ve aynı saatte yaşandığına ifade eden Encü, saldırıyı ikinci Roboski Katliamı olarak değerlendirdi. Roboski Katliamı'nın failleri ortaya çıkarılıp cezalandırılmadan ikinci bir katliam girişiminin yapıldığını söyleyen Encü, Roboski Katliamı'nda olduğu gibi yine ambulansların bölgeye gönderilmediğini kaydetti. Yolların açık olduğunu ve hayati tehlike oluşturabilecek bir durumun olmadığını belirten Encü, saldırının bilinçli ve planlı olduğunu söyledi.

‘SALDIRI İLE KÜRT HALKINA MESAJ VERİLMEK İSTENİYOR’

Herkesi yaşanan katliamlara karşı ses çıkarmaya çağıran Encü, saldırının Kürdistan’daki soykırım saldırılarından bağımsız olmadığını kaydetti.

AKP’nin kendi iktidarını var etmek amacıyla saldırılara başvurduğunu ifade eden Encü, Kürt ve diğer halklara bu saldırı ve katliamlarla mesaj verilmek istendiğini söyledi.

Encü, saldırı ve katliamlara karşı tepki gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Saldırının 34 yurttaşın katledildiği noktada tekrar cereyan etmesi ile Kürt halkına verilen bir mesaj olduğunu dile getiren Encü, “Nasıl ki 34 kişiyi öldürdüm hesap vermedim ise, yine aynı yerde aynı şekilde sizleri katlederim ve hesap vermem denilmek isteniyor” dedi.

(Kaynak: DİHA)