Sedat Yiğit / Demokrat Haber

FEM dershanesi tarafından yapılan deneme sınavında sorulan bir soruda, ODTÜ protestolarında ölen Ahmet Atakan'ın ismi verilmeden olay polisi aklayan bir şekilde anlatılmıştı.

Bu soru sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Soruda olay polis tutanaklarındaki şekliyle anlatılmış, medyanın ise yalan söylediği iddia edilmişti. Demokrat Haber'de de konu şöyle haber olmuştu: FEM dershanesinden skandal Atakan sorusu

Sorunun FEM Dershanesi ile alakası olmadığını belirten FEM Yayınları bugün bir açıklamayla hatasını kabul ederek "incinen ve rencide olan taraflardan" özür diledi. FEM'in açıklaması şöyle:

"FEM yayınları tarafından hazırlanan bir felsefe sorusunda, yayın kurulu ilkelerimizden olan "güncel siyasi tartışmaların dışında kalma, müfredat dışına çıkmama" prensibimizin ihlal edildiğini maalesef sınav sonrası fark etmiş bulunuyoruz.

Soru hazırlanırken ÖSYM'ce de benimsenen öğrencilerin ilgisini çekme, güncel haberlerden yararlanma amacı güdülmüş fakat maksadı aşan bir anlam ortaya çıkmasına neden olunmuştur. Bu konunun kurumumuz içerisinde ayrıntılı olarak tetkik edilmekte olduğunu belirtip, incinen ve rencide olan taraflardan Fem Yayınları olarak özür dileriz.

Fem Yayın Merkezi"