HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hakkında söylediklerinin yalan olduğunu söyleyerek, cenazeleri günlerce sokakta kalanların ailelerinden özür dilemesini istedi.

Davutoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir cenazeyi almıyorlar, aile Elazığ’dan geldi cenazeyi almak için, bu milletvekili Feleknaz Uca aileyi tehdit etti. Onun üzerine bizim teşkilat devreye girip aileyle konuşup cenazeyi teslim etti” demişti.

“BAŞBAKAN'A YAKIŞAN GERÇEKLERE GÖRE AÇIKLAMALARDA BULUNMAK”

“Başbakan Ahmet Davutoğlu, şahsım hakkında hiçbir maddi gerçeğe dayanmayan çeşitli iddialarda bulunmuştur” HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca şöyle devam etti:

“Buna göre benim cenazesini almak için gelen bir aileyi tehdit ettiğimi öne sürmüştür. Hükümet ve ona bağlı çevrelerin partimiz ve vekillerimiz ile ilgili tüm iddiaları gibi şahsımla ilgili bu iddianın da yalan olmak dışında başka bir değeri yoktur. Bir Başbakan'a yakışan sağdan soldan kendisine aktarılan yalanlara göre değil, gerçeklere göre açıklamalarda bulunmaktır ve cenazeleri günlerce sokakta kalanların ailelerinden özür dilemektir. “

(Demokrat Haber)