Gazeteci-yazar Fehim Işık, ikinci yılını tamamlayan Rojava Devrimi’ne ilişkin Özgür Gündem'e konuştu.

IŞİD ve benzeri çetelerin saldırılarının sürdüğü sürece Ortadoğu’da barışın gecikeceği, bunun da nemalanan güçlere çıkar sağlayacağını dile getiren Işık, “Ortadoğu’da savaş sürdüğü sürece halkların özgürlüğü gecikecek ve halkların özgürlüğünün gecikmesi, Ortadoğu’nun demokratik bir vaha olmasının önüne de geçecek. Dolayısıyla Ortadoğu’da emelleri olan birileri, bu saldırıların devam etmesinden yana tutum takınacaktır” ifadelerini kullandı.

DEVRİMİ ANLATMAK LAZIM

Bu nedenle de saldırılar karşısında Rojava direnişini büyütme ve destek geliştirme görevinin demokratik bir Ortadoğu isteyen bütün halkların görevi olduğunu belirten Işık, “Muhteşem organizasyonlarla bu devrimi ve direnişi, tüm dünyaya anlatmak lazım. Evet, devletler ceberuttur. Bir şekilde bu saldırganlığı destekler ve nemalanmak isterler, ama dünya halklarına anlattığımızda, çok farklı tepkiler görebiliriz” diye belirtti.

Işık, Türkiye ve Federe Kürdistan Bölgesi hükümetlerinin Rojava konusunda başından beri yanlış politika izlediğini de söyledi.

Işık, Rojava’nın kaybetmesinin aynı zamanda hem Federe Kürdistan Bölgesi hem de Türkiye’nin kaybedeceği anlamına geldiğini dile getirdi