Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği Başkanı Şahin Ergüney ve beraberindeki heyeti kabul eden Hasip Kaplan şunları söyledi: "Tiyatrolarla ilgili başlatılan tartışma çok gereksiz bir noktada. Sanat ve sanatçı bir ülkenin çağdaşlık, uygarlık, demokrasi ve hoşgörü toplumu olduğunun göstergesidir. Tüm ülkelerde şehri karakterize eden bazı binalar vardır. Bizde bu binalar, belediye sarayları, adliye sarayları gibi yerlerken, Paris ve Viyana örneklerine baktığımızda gösterişli binalar tiyatro ve opera binalarıdır. Bu binaları sanatçılar kendi ceplerinden yapmadılar. Bu binalar sanata verilen değerin ölçüsü ve göstergesidir aynı zamanda. İsterdik ki, AKP'nin de böyle bir eseri olsun."

 

"Bond filmleri için gösterdiği duyarlılığın binde birini, devlet kendi sanatçısına göstermiyor" diyen Kaplan, "Sanatın 75 milyona ulaştırılmasından devlet sorumludur. Sosyal devlet olmanın gereği de budur. F16'ya ayırdığınız parayı sanata ayırmıyorsanız çok vahim bir durumdasınız demektir. Kar elde etmek istiyorlarsa savaş politikalarına son versinler."

 

Hasip Kaplan, "Başbakan'ın kullandığı dilden, sanatçıyı aşağılama, tehdit etme üslubundan rahatsızız. BDP'nin sanata özgürlükçü bir bakış açısı vardır. Sanatçı olan milletvekillerimiz de var. Mecliste sesiniz olmaya gayret edeceğiz" dedi.

 

"Başbakan'ın doğru bilgilendirilmediğini düşünüyoruz" diyen Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği Başkanı Şahin Ergüney ise şunları söyledi: "Tiyatro hayatın aynasıdır. İyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini gösterir. Bazı kurumlar kar amacı gütmeyen kurumlardır. Bir ticarethane gibi kar beklememek lazım. Bizler Türkiye'nin en ücra köşelerine dahi tiyatroları ulaştıran insanlarız. 12 ilde 60 sahnemiz var ve 623 sanatçıyla bunu gerçekleştiriyoruz. Tiyatro devlet desteğinden uzak kalırsa Çukurca'daki insanlarımıza kaliteli tiyatro götüremeyeceğiz."