Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, RTE Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu.

Erdoğan, konuşmasında Kobani eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sözünü tekrarladı: "Kamu özel mülküne, polise saldıran kim olursa misliyle karşılığını alır."

EYLEMCİLERE SALDIRANLARI 'İSLAMİ DEĞER' İLAN ETTİ

Erdoğan konuşmasında PKK'yi hedefine oturtarak, "PKK İslami değerlere saldırıyor" iddiasında bulundu, Gezi Direnişi'ndeki 'benim başörtülü bacıma saldırdılar' benzeri bir açıklamaya girişti ve şunları söyledi:

* Bakın bir kaç gündür çok önemli bir nokta gözden kaçırılıyor, bu vandallar, bu yağmacılar kimlere saldırıyor? Sakallı vatandaşlarımıza, başörtülü kardeşlerimize, hatta Suriye'den, Suudi Arabistan'dan gelmiş sakallı misafirlere, başörtülü kadınlara... Kürtçe bilmiyorsa yandı. Kutsal ve İslami değerlerimize saldırıyorlar. Benim Kürt kardeşim, Kürt vatandaşım böyle bir alçaklığa asla prim vermez, bu hainlerin yanında asla durmaz."

*PKK terör örgütü 30 yıl boyunca bizim topraklarımızla birlikte, bu toprakların kutsal değerlerine saldırdı. İşte bugün de gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor, İslami değerleri hedef alıyor, bunları geçmiş yıllarda Türkiye'de çok kez gördük.

* İşte şu anda da PKK ve onun kuklası olan siyasi parti, Kürt kardeşlerimden, selam verene, namaz kılana, sakal bırakana, başörtüsü takana hiçbir irtibatı olmadığı halde, IŞİD'çi muamelesi yapıp, alçakça linç ediyor.

* Sizin IŞİD'ten ne farkınız var, o da terörist, sen de teröristsin. 'Seninki olursa iyi terörist, onun ki olursa kötü terörist.' Böyle bir mantık yok. Terörün ve teröristin hepsi kötüdür. Terörden bugüne kadar en fazla zararı gören, aslında Kürt kardeşlerimiz oldu.

SONRA DA 'SÜRECİ' SAHİPLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sert ithamlarının ardından ise 'çözüm süreci'ne sahip çıkacaklarını söyledi:

* Kürt kardeşlerimizi terörün baskısından, zulmünden ve cinayetlerinden kurtarmak için bu sürece sahip çıkacağız. Üniversitelerimizden, özellikle de hocalarımızdan benim bir ricam var; öğrencilerin yaşanan olayları iyi analiz edebilmeleri sizlerin elinde.

* Hadiselerin arkasındaki asıl sahipleri görebilmeleri sizlerin elinde. Irkçılıktan, nefret suçlarından uzak durabilmeleri, tahrikler karşısında uyanık olabilmeleri inanıyorum ki sağduyulu olabilmeleri sizlerin elinde. Bunu başaracağınıza gönülden inanıyorum.