Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında evleri basılan Fatma ve Abdullah Duyuş çiftinin 32 bin TL'sinin çalınmasının ardından bu kez Derik'te yaşayan Dölek ailesinin evini basan özel timlerin, evdeki altınları çaldığı iddia edildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, sokağa çıkma yasağı ilan edilen merkezlerde halka yönelik yapılan saldırılarla birlikte polislerce baskın yapılan evlerde yaşanan hırsızlık iddialarına bir yenisi eklendi. Mardin'in Derik ilçesinde 8 gün süren yasal birçok ev gibi Cevizpınar Mahallesi'nde oğlu, gelini ve torunlarıyla birlikte yaşayan Hatun Dölek'in evine baskın yapan özel timlerin, yaptıkları arama sırasında tüm eşyalarını kırdıkları evdeki aileye ait altınları da çaldığı iddia edildi.

Yasağın 7'nci gününde çok sayıda özel tim polisince evlerine baskın yapıldığını anlatan Hatun Dölek, kendilerini ölümle tehdit eden özel timlerce evlerinin arandığı sırada dışarı çıkartıldıklarını söyledi.

'ALTINLARI DA ALIP GİTMİŞLER’    

Korkudan evin bahçesinde bulunan tek odalı bölmeye girdiklerini belirten Dölek, sonrasında yaşananları ise şu sözlerle anlat: "Özel timler saatlerce evin içerisinde arama yapıp, gittiler. Biz de onlar çıktıktan sonra hemen evimizin içine bakmaya gittik. Evde ne var ne yok dağıtmışlardı. Gelinimin yatak odasında bulunan yatakların altında gelinimin altınları vardı. Tüm yatakları dağıtmışlar, altınları da alıp gitmişler."

Oğlunun, eşine ait altınlarla bir iş kurma hayali kurduğunu belirten Dölek, maruz kaldıkları duruma dönük tepkisini "Allah'tan tek isteğim, bize yaşattıklarının yanlarına kalmamasıdır" sözleriyle dile getirdi.

Dölek ailesinin altınlarının çalınmasından önce de Nusaybin'de ve 14 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında Abdulkadirpaşa Mahallesi'nde yaşayan Abdullah ve Fatma Duyuş çiftinin evine baskın yapan özel timlerin evde bulunan çifte ait 32 bin TL'yi çaldığı ileri sürülmüştü.