Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul’da üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yapılan gözaltıların ‘Suruç için adalet’ kampanyasının engellenmesine yönelik olduğu belirtildi.

“Adalet mücadelemizi durduramayacaksınız” denilen açıklamada, dayanışma çağrısı yapıldı.

ESP’nin açıklaması şöyle:

 “Saray gladyosu tarafından yönlendirildiği açık olan partimize yönelik bu saldırının öncelikli hedefinde halklarımızın adalet arayışı durmaktadır. ‘Suruç için adalet herkes için adalet’ talebi ile mücadele yürüten partimiz hedef haline getirilmiştir.

“Suruç’ta 33 düş yolcusunun katledilmesi ile ilgili dava dosyasında gizlilik kararının kaldırılması, Suruç’un Amed (Diyarbakır) ve Ankara katliamları ile bağının açığa çıkarılması, Suruç katliamının sorumlularının yargılanması talepleri ile yürütülen kampanya engellemeye çalışılmaktadır. Fakat gözaltı saldırıları halklarımızın adalet arayışını engelleyemeyecek ve adalet iradesini kıramayacaktır.

“Partimize yönelik bu saldırı karşında tüm devrimci, sosyalist ve demokratik güçleri partimizle dayanışmaya, faşizme karşı birleşik mücadele yürütmeye çağırıyoruz. Tüm demokrasi güçlerini politik özgürlüklere karşı geliştirilen bu saldırıyı sokakta yanıtlamaya, Saray faşizmine karşı omuz omuza mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”