''Türkiye'de ne olup bittiğini öğrenmek istiyorsak; "Bu ülkede hala en çok parayı kim kazanıyor?" bu sorunun cevabını öğrenmemiz gerekiyor. Bu ülkede en çok iki kesim para kazanıyor. Birincisi yandaşlar. Devletin bir liralık işini 5 liraya alıyor, yüzde 500 para kazanıyor. Var mı yüzde 500 para kazanan? İkinci kesim ise yandaşlarla dirsek temasında olan yabancılardır. Yabancılar ile yandaşlara para kazandıran ekonomik çark gece gündüz dönüyor."

KAHRAMANMARAŞ- Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın eski yardımcısı Abdüllatif Şener, ''Türkiye'de doğruları fısıldayan ve haykıran iradelerin kaybolduğunu'' söyledi.

"SİYASET HEPİMİZİN CEBİNDEKİ PARAYI HARCAYAN MEKANİZMADIR"

Şener, Kahramanmaraş'ta, partisince Kafkas Kültür Derneği'nde düzenlenen bölge toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde siyasetin sorgulanmamasını ''duyarsızlık'' olarak değerlendirdi. Bütün olumsuzluklara rağmen siyasetin insan ve ülke hayatında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Şener, ''Siyaset aynı zamanda hepimizin parasını kullanan, hepimizin parasına ortak olan ve hepimizin parasını harcayan bir mekanizmadır. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın gelirinin üçte birini, başbakan ve bakanlar harcamaktadırlar. Çoğu zaman hiç kimse cebindeki paraya ortak olanları hesap etmez. İster hesap edelim, ister düşünelim, siyaset çarkı döndükçe ceplerimizdeki para, emme basma tulumba vasıtasıyla devlet hazinesine girer ve o hazinede toplanan paraları başbakan, bakanlar harcar'' dedi.

Siyasete karşı duyarlı olan insanları ''tabutu kadar insan olmaya isyan etmiş insanlar'' olarak nitelendiren Şener, ''Tabutu kadar insan demek boyu kadar, hacmi kadar insan demektir. Ancak insan ülkem nereye gidiyor, ülkemin kaynakları kime harcanıyor, benim adıma karar verenler bu ülke adına hangi kararları alıyorlar diyebiliyor mu? İşte izleyen, sorgulayan, siyasette 'ben de varım' diyen insanlar, ülkesi, çocukları uğruna mücadele eden insanlar tabutu kadar insan olmaya isyan etmişlerdir'' diye konuştu.

"ÖLMÜŞ BABALARIMIZIN BİRİKİMLERİNİ BİLE HARCIYORLAR"

''Günümüzdeki siyaset sadece yaşayan insanların cebindeki parayı harcamıyor, aynı zamanda mezardakilerin, ölmüş olan babalarımızın biriktirdiklerini de harcıyor'' diyen Şener, Özelleştirme İdaresi'nin son dönemde yaptığı özelleştirmelerin 35 milyar dolar, TMSF'nin özelleştirmeden elde ettiği gelirin ise 25 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Bir iktidar eleştirilemez hale dönüştürülürse o ülke için en büyük felaketin kapıda olduğunu söyleyen Şener, ''Hepimizin cebindeki parayı harcayan başbakanı, bakanları bu insanlar eleştiremez hale gelirse, toplum suskunluğun içinde görülürse o takdirde iktidar olanlar yanlışlarında azgınlaşırlar. Soygunlar, yağmalar Cumhuriyet tarihin en yüksek düzeyine çıkar. Hiç yolsuzluk haberlerini işittiniz mi? Şu anda Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu devam etmektedir. Neden? Çünkü artık bunlar yazılamıyor, bunlar tartışılamıyor. Muhabirler bile reflekslerini kaybettiler, araştıramıyorlar. Araştırılamadığı için soygunlar artmıştır. Bakın bu sessizlik hayra alamet değil, bu sessizlik felaketin habercisidir'' diye konuştu.

YANDAŞLAR VE YANDAŞ DİRSEKÇİLERİ YABANCILAR

Demokratik ülkede muhalefetin sesinin daha gür çıkması gerektiğini ifade eden Şener, bir ülkede muhalefetin sesi daha fazla çıkmıyorsa o ülkenin felaketin eşiğinde olacağını söyledi.

Türkiye'de doğruları fısıldayan ve haykıran iradelerin kaybolduğunu öne süren Şener, şöyle dedi:

''Türkiye'de ne olup bittiğini öğrenmek istiyorsak; bu ülkede hala en çok parayı kim kazanıyor? Bu sorunun cevabını öğrenmemiz gerekiyor. Bu ülkede en çok iki kesim para kazanıyor. Birincisi yandaşlar. Devletin bir liralık işini 5 liraya alıyor, yüzde 500 para kazanıyor. Var mı yüzde 500 para kazanan? İkinci kesim ise yandaşlarla dirsek temasında olan yabancılardır. Yabancılar ile yandaşlara para kazandıran ekonomik çark gece gündüz dönüyor. Bakınız, bankalar kriz döneminde Cumhuriyet dönemin en fazla karını elde ettiler. Neden biliyor musunuz? Bankacılık sektörü yüzde 50'ye yakın yabancılaştı da onun için. Telekom'un 2 yıllık karı satış fiyatına denktir.''

Şener, konuşmasının ardından partisine katılanlara rozetlerini taktı.

Gazateport