HDP İzmir Milletvekili ve HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile saat 11.00’da bir araya geldi.

Kürkçü’nün Kahraman ile çatışmaları konuştuğu belirtildi.

Ertuğrul Kürkçü, görüşmenin ardından düzenlediği toplantıda görüşmeyi HDK adına yaptıklarını belirterek, “Görüşme, HDP adına yapılmadı. Yanlış anlamanın önüne geçmek isterim. HDP ile hükümet arasında bir köprü inşa etmek noktasında herhangi bir misyon üstlenmedik” diye konuştu.

DİHA’nın haberine göre; Meclis’in süren çatışmalar konusunda eli kolu bağlı durmak yerine adım atması talebini dile getirdiklerini kaydeden Kürkçü, şu şekilde devam etti:

Bunu Meclis Başkanı’na iletmek için oradaydık. Çatışmalara taraf olarak değil, çatışmaların ötesine geçen bir noktadan yaklaşılması gerektiğini ifade ettik. Yurttaşların, sivil itaatsizlik haklarının da güvence altına alınmasını belirttik.

“Çatışmalara Meclis el koymaz ve hükümet ile halkı baş başa bırakırsa, çatışmaların vahimleşerek süreceği kaygısını ilettik. Meclis başkanının kaygıları paylaşmadığını söyleyemem. Her ne kadar girişimde bulunma konusunda açık taahhütte bulunmasa da, mesajımızın alındığını, adımın hemen atılmasa bile atılacak adımlar için bir ışık olduğunu gördüğümüzü söyleyebilirim.”

DTK DEKLARASYONU MECLİS BAŞKANINA SUNULDU

Kürkçü, görüşmede geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır’da gerçekleşen DTK olağanüstü kongresine dair deklarasyonu da paylaştıklarını kaydederek, deklarasyonda önerilen çıkış noktalarının da Meclis tarafından düşünebileceğini ilettiklerini kaydeden Kürkçü, “Meclis başkan bağlayıcı sözler etmekten kaçınsa da, TBMM olarak süre giden çatışma atmosferinin ortadan kaldırılması, inceleme heyeti oluşturularak çatışma bölgelerinin denetlenmesi konularına kategorik olarak hayır demediği gibi olumlu yaklaştığını söyleyebilirim”dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise ülkenin geneline yayılan bir umutsuzluk halinin varlığına işaret ederek, görüşmede Meclis Başkanı’ndan olumsuz mesajlar almadıklarını aktardı.

Kerestecioğlu, Meclis Başkanı Kahraman’ın girişimi ile bir heyet oluşturulmasını umduklarını söyleyerek, açıklamasını tamamladı.