HDP, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile ‘çatışmalar ve barış yolunun açılması için Meclis’in sorumluluk üstlenmesi’ gündemiyle görüşme yapacak.

HDP’den yapılan açıklamada İzmir Milletvekili ve HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile saat 11.00’da bir araya geleceği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HDP Onursal Başkanı, HDK Eşsözcüsü, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ‘Türkiye’de alevlenen çatışmalar ve barış yolunun açılması konusunda meclisin sorumluluk üstlenmesi’ üzerine görüş alışverişinde bulunmak amacıyla TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ile bugün saat 11.00’de TBMM’de görüşecektir.”

YENİ ANAYASA GÖRÜŞMESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in “Bölgedeki çatışma halinin halkın temel yaşam hakkından vazgeçtim, nefes alma hakkını, kayıplarını defnetme hakkını tanımadan bizi ziyaret ederse kaçak çayını içer gider” sözlerini ‘ciddiyetsiz’ bulan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP ile yeni anayasa görüşmesini iptal etmişti.

‘Kaçak çay’ polemiğinin yanı sıra, Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) yapılan öz yönetim açıklamaları da HDP’li eş genel başkanlar ve milletvekillerine soruşturma açılmasına neden olmuş; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da iki kez HDP’lilerin bu yüzden ‘bedel ödemeleri’ gerektiğini söylemişti.

Hükümet ile arasındaki köprülerin yıkıldığı HDP, güneydoğudaki çatışma ortamına ilişkin Meclis’te adım atılması için Meclis Başkanı Kahraman’la görüşme yoluna gitti.