Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, tek parti diktatörlüğüne karşı HDP meclise girmelidir. Tayyip Erdoğan'ın gasp ettiği oylarımızı ondan alacağız. Erdoğan başkanlık heveslerini ebediyen terk edecektir” dedi.

HDP seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği halk toplantılarından birini de dün akşam Çeşme ilçesinde yaptı.

Çeşme’de bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Ertuğrul Kürkçü, HDP’nin halkların umudu haline geldiğini belirterek, zorlu bir yola başvurduklarını fakat güçlü bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

HDP'nin gün geçtikçe daha da çoğaldığını ifade eden Kürkçü, bunu sokakta net bir şekilde gördüklerini, 7 Haziran genel seçimlerinin HDP'nin en önemli politik sınavı olacağını belirtti.

Tek parti diktatörlüğüne karşı HDP’nin Meclis'e girmesi gerektiğini vurgulayan Kürkçü, “Tayyip Erdoğan'ın gasp ettiği oylarımızı ondan alacağız. Tayyip Erdoğan başkanlık heveslerini ebediyen terk edecektir. 330 milletvekili Meclis'e gönderemeyecektir. Tek başına hükümet kuracak fikrini de unutmalıdır. 400’ten aşağı olmaz dediği hedefi vardı. Ama o da anladı bunu düşürdü. Tayyip Erdoğan 276'ya razı olsun, onu da öpsün başına koysun. Eğer 276 alırsa da onun da ona faydası olmaz. Davutoğlu'na faydası olacaktır" diye konuştu.

'ERDOĞAN EN BÜYÜK HATAYI KOBANE POLİTİKALARINDAYAPTI'

HDP'nin daha önce aldığı oy oranına dikkat çeken ve "Cumhurbaşkanı seçimlerinde aldığımız yüzde 9,8'lik oyun bizim oylarımız olmadığını ifade ettiler. Fakat seçimlerden sonra bu dile getirilen varsayımların hepsi yanlış çıktı. Halk yoklamaları gösteriyor ki HDP'nin başarısı yüzde 10'u geçiyor" dedi.

"Kobane düştü düşecek" diyen Erdoğan'ın hayatının en büyük hatasını yaptığını dile getiren Kürkçü, özellikle AKP'ye daha önce yüzünü dönen Kürt seçmenlerin AKP'nin gerçek yüzünü gördükten sonra sırtını dönmeye başladığını ifade etti.