AKP 'den istifa eden Ertuğrul Günay, “Böyle bir ortamda siyasi partilerin kendi iç sorunlarıyla adaylık çekişmeleri ve adaylık kavgasıyla bölünmeye yol açma lüksü yoktur. Bulunduğumuz eşikte bu çekişmeleri erteleyip, iktidarı sandıkta uyarmaları için her seçim biriminde en güçlü seçeneğin çevresinde birleşmek ve halkın uyarıcı gücünü sandıkta birleştirmek gerekir” dedi.

AK Parti ’den istifa eden İzmir bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, CHP küskünlerinin DSP’ye geçerek aday olmalarına tepki gösterdi. Günay, iktidarı demokratik ve hukuk devletine çekebilmek için sandıkta uyarmak gerektiğini vurgulayarak, şu sözlerle güçbirliği çağrısı yaptı,

“ Türkiye 2013 yılını önemli gelişmelerle geçirdi. Mayıs-Haziran aylarında İstanbul’da başlayan olaylar karşısında iktidar demokrasi konusunda inanılmaz duyarsız tepkiler sergiledi. Son iki ayda hukuk devleti ve kamu yönetimi konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç hepimizi demokrasi ve hukuk devletini özenle ve öncelikle savunmamız görevi ile karşı karşıya bırakıyor. Yerel seçimlere de bu tartışmaların gölgesi altında giriyoruz. Böyle bir ortamda siyasi partilerin kendi iç sorunlarıyla adaylık çekişmeleri ve adaylık kavgasıyla bölünmeye yol açma lüksü yoktur. Bulunduğumuz eşikte bu çekişmeleri erteleyip, iktidarı sandıkta uyarmaları için her seçim biriminde en güçlü seçeneğin çevresinde birleşmek ve halkın uyarıcı gücünü sandıkta birleştirmek gerekir. Böyle bir uyarı muhalefet için bir başarı olmaktan daha çok iktidarın hukuk içine çekilmesi açısından dan son derece yararlı ve gereklidir. Bütün yurttaşlarımı önümüzdeki yerel seçimlerde bireysel grupsal ve partisel ayrımların ötesinde demokrasi ve hukuk devletini savunmak için böyle bir güçbirliğine çağırmak isterim.” (Radikal)