17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında aralarında Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da olduğu 8 kişinin tahliyesinin ardından, AK Parti'den istifa eden vekiller Hakan Şükür ve Ertuğrul Günay Twitter hesaplarından açıklamada bulundu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin tahliyesi, sosyal paylaşım sitelerinde de yankı buldu. AK Parti'den istifa eden vekiller Hakan Şükür ve Ertuğrul Günay tahliyelere Twitter hesaplarından tepki gösterirken, sanat ve siyaset camiasından birçok ünlü isim de görüşlerini Twitter'dan paylaşma yoluna gitti.

Ak Parti'den istifa eden eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Twitter'da evinde ayakkabı kutuları içinde 4,5 milyon dolar çıkan Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliyesini eleştirdi.

Günay, Twitter'da şunları yazdı: Evinde 4.5 trilyon bulunan Bankacı çıktı; ötekileri çıkaracak yasalar yolda! Muhalefet, hala garantili yerlerin adaylık kavgasıyla meşgul..

İşte tahliyelerin ardından ünlü isimlerin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar:

Ertuğrul Günay @ErtugrulGunay
Evinde 4.5 trilyon bulunan Bankacı çıktı; ötekileri çıkaracak yasalar yolda! Muhalefet, hala garantili yerlerin adaylık kavgasıyla meşgul..

Hakan Şükür ‏@hakansukur
Kutuların peşine takılıp gidenler, önce kendi kapılarının önünü temizlesin.

Şamil Tayyar @samiltayyar27
Süleyman Arslan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine milletin cebinden 120 milyar dolar çalan darbeciler tepki gösteriyor, şaka gibi...

Can Dündar @candundaradasi
Halkbank Genel Müdürü tahliye oldu. Şaşırdık mı? Hayır. Öbürleri de bırakılır mı? Kesin. Bu dosya kapanır mı? Asla...

Leman Sam @lsdomicim Arkasından Halk Bankası kutucu müdür tahliye edildi varan üç, arkası nasıl gelecek bakalım.

Tufan Türenç @tturenc İçerde kala kala Rıza Sarraf, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan kaldı. Yakındır onlar da çıkarlar. Sonra sen sağ ben selamet.

Serkan Altuniğne @serkanaltunigne
4,5 milyon dolar karşılığı sadece 1,5 ay hapismiş... Hmmm güzeeelll bunu öğrendiğim iyi oldu...

orhan kemal cengiz @orkece
Bu saatten sonra yolsuzluk soruşturmasında ne tahliyeler ne başka bir şey sürpriz olur; tek sürpriz soruşturmada ilerleme olması olur.

(Radikal)