Kızıl Elma, Türkler ve de özellikle Oğuz Türkleri için üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan ülküler veya düşlerdir.

Türkler tarafından değişik şekillerde tasvir edilmiş olup bazen bir belde, bazen bir taht, bazen de dünya hakimiyetini temsil eden som altından yapılma kızıl renkli bir küre olmuştur. Kelimenin tam olarak ne zaman, nerede ve nasıl geçtiği bilinmemekle birlikte tarihi akış içerisinde hep batı yönünde ilerlemenin bir sembolü olmuştur.

İSTANBUL - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bahçelievler'deki ''Şirinevler İlköğretim Okulu''nun yenilenerek isminin ''Şirinevler Mehmet Şen İlköğretim Okulu'' olarak değiştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu şunları söyledi:

''Evlatlarımız geleceğimizin teminatı, onlara iyi eğitim vermemiz elzemdir. Hocalarımıza düşen, evlatlarımıza büyük idealler, büyük hedefler göstermek.

Büyük hedefleri olmayan milletler, kurumlar tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Türkiye'nin büyük hedefleri var. Dolayısıyla bu gençlerimizi bu ideallerle, bu ülküyle, bu 'Kızıl Elma' ile yetiştirmemiz lazım. Geçmişte atalarımızın 'Kızıl Elma'sı vardı. Herkes bu hedefe kitlenirdi. İnşallah hocalarımız da bu gençlere büyük idealleri, büyük hedefleri gösterir.”

ntvmsnbc ve Ajanslar