Hrant Kasparyan / Demokrat Haber İstanbul

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in katledişinin yedinci yıldönümü vesilesiyle Ankara’da düzenlenen “Hrant Dink’in katline 2015 perspektifinden bakmak” başlıklı anma forumuna katılmak üzere Türkiye’ye gelen Ermenistan Parlamentosu Milletvekili ve Batı Ermenileri Ulusal Kongresi yürütme kurulu üyesi Arakadz Akhoyan ve Batı Ermenileri Ulusal Kongresi temsilcisi Sevag Artsruni, Ankara temasları kapsamında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi’ne resmi ziyarette bulundu.

Batı Ermenileri Ulusal Kongresi temsilcileri, BDP Eşbaşkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nazmi Gür ile BDP Meclis Üyesi, Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Selahattin Esmer tarafından karşılandı.

Basına kapalı olarak yapılan görüşmede, bir arada yaşam kültürünün geliştirilmesi ve bunun altyapısının hazırlanması konusu ele alındı. Görüşmede ayrıca, Türkiye’deki Ermeni tarihi eserlerinin ve kültürel mirasının korunması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.     

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Demokrat Haber’e konuşan Ermenistan milletvekili Arakadz Akhoyan, Ankara temasları kapsamında BDP’li yetkililerle olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Akhoyan, görüşmeyi müteakiben gelecekte somut bazı projeler geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.