AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Hüseyin Çelik erken seçim iddialarına yanıt verdi ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etti. Çelik, Başbakan'ın eylemcilere "çapulcu" demesine de açıklık getirdi.

İşte Çelik'in o açıklamalarından satırbaşları:

'ERKEN SEÇİM YOK'

"Önümüzde bir seçim var, o da Mart 2014'tedir. Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi var, 2015 haziran ayında da genel seçim olacaktır. Türkiye'de istikrar olduğu bir dönemdeyiz, seçimlerin zamanında yapılacağı bir dönemdeyiz. Hangi amaçla olursa olsun bu iddiayı ortaya atanların hayal gördüğünü söylemek isterim. Erken seçim yok.

'MKYK'DA GEZİ OLAYLARI MASAYA YATIRILDI'

MKYK toplantısında Gezi Parkı'nda başlayan olaylar masaya yatırılmıştır. Toplantıda bu süreci değerlendirdik. Olup biteni değerlendirme faaliyeti bakanlar kurulu toplantısında devam edecektir. Salı günü de MYK da devam edecek. Burada olup biten nedir, neler yapılması gerekiyor, neler yapılmaması gerekiyor, konusunda yol gösterecektir.

GEZİ PARKI EYLEMLERİ

Eğer orada ağaç katledilerek AVM yapılırsa ben önüne yatarım dedim, ama bu çevre duyarlılığı olmaktan çıkarıldı başka yönlere kaydı. Demokrasi, vatandaş memnuniyetine dayanır. Vatandaş, memnun olduğu sürece sizi iktidarda tutar. 7 sefer halkın önüne sandık götürüldü, 7'sinde kazanan AK Parti, kazanan halk oldu.

"İNGİLTERE BAŞKANI DA 'ÇAPULCU' DEMİŞTİ"

Gayrımemnun olan vatandaşlarımın meşruiyetin dışına çıkmadan tepkilerini dile getirmelerini saygıdeğer bulduk, ama Allahaşkına dükkanı indirilen esnafı, tahrip edilen yeşili, yakılan belediye otobüslerini, ters çevrilen ambulanları görmüyor musunuz? 70 trilyon gibi bir zarar meydana geldi .Bu arada hayatını kaybeden insanlarımız oldu, bunu hiçbir maddi değer karşılayamaz. Masum bir hareketle başlayan hareket vandalizme dönüşmüştür. Sayın Başbakan bunlara "çapulcu" demiştir.

İngiltere'de bir polis bir vatandaşı öldürdü, insanlar sokaklara döküldü yakıp yıktılar. İngiltere başkanı da bunlara "çapulcu" dedi. Sayın Başbakan masum eylemcilere "çapulcu" demedi. Sosyal medyada yalan makinası çalıştırıldı, öfke kabartıldı. Sosyal medyada ne tür yalanların ortaya atıldığını hepimiz gördük. Ülke bizimdir, insan bizimdir, polis bizimdir, kendi kendimize zarar vermeyelim. Yakıp yıkanlar AK Parti'ye zarar verdiğini sanıyor ama ülkesine zarar veriyor.

'BAŞBAKAN BİRİLERİ İSTİYOR DİYE KİMSENİN KELLESİNİ VERMEZ'

Talebi olanların demokratik yollarla kendisini ifade etmesinden rahatsız olmayız, hatta buna zemin hazırlar, onları koruruz. Şiddete başvurursa haklı olduğu konuda bile haksız duruma düşer. Çevre üzerinden bizi eleştirenler elini vicdanına koysun. AK Parti döneminde 2.5 milyar ağaç dikildi. Başbakan belediye başkanı olduğu zaman İstanbul'da yeşil alan yoktu.

Her şeye karşı çıkan Türkiye'de hastalıklı bir grup var. Bunların hangi siyasi partiler olduğunu gayet iyi biliyorsunuz.

Bir içki düzenlemesi yapıldı, ama bu içki yasağı olarak sunulduysa kusura bakmasın da bu iyi niyetli algılanamaz. Hepimiz ne yaptığımızı çok iyi bilmeliyiz, birileri bu içki düzenlemesini bahane olarak kullanabilir. 12 Eylül 1980 darbesinde Türkiye'de yaşandığı gibi kışkırtmalar yapılmaya çalışılıyor. Biz herkesin hayatına saygı duyarız; mezhebine, dinine dinsizliğine, ibadet eklinde saygı duyarız.

Vatandaşımızın makul bütün taleplerini dinlemeye hazırız. Bunu çeşitli bakanlarımız gerekirse Sayın Başbakanımız da yapabilir. Daha önce de Dolmabahçe’de çeşitli toplantılar yapıldı. Başbakan’ın çevre konusunda hassasiyeti olan vatandaşlarımızı gelin benle konuşun diye çağırmasının nedeni budur. Bize meşru taleplerle gelen herkese gönlümüz açık. Ancak Yeniçerilerin kelle istemesi gibi gelirse bu da hükümet nezdinde yansıma bulmaz.

Sayın Başbakan birileri istiyor diye görevini yapan kimsenin kellesini vermez."