Adalet Bakanı Sadullah Ergin, NTV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ergin, PKK'nin eylemsizlik kararıyla beraber yurt dışına çekilme sürecinin işleeye başlayacağını söyleyerek, onu takip edeceklerini belirttiği konuşmasında, "Yurtdışına çıkışın yaz bitmeden bitmesini öngörüyorduk. Eylemsizlik ve yurtdışına çıkış yaz bitmeden tamamlanması gereken bir aşama. İkinci ve üçüncü aşamaların da en kısa süre içerisinde tamamlanması ana hedef," dedi.

'SUÇSA BEN SUÇU İŞLİYORUM'

Ergin, "Geldikleri yöntemler neyse o yöntemle ülkeyi terkedecekler," ifadesini kullandığı değerlendirmesinde, "Yurtdışına çıkışlar kesinlikle yaz bitmeden olmalı. Bir savcı çıkıp, 'Siz niye Türkiye'ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz?' diye hesap mı soracaktır. Ya da akan kanın, akan gözyaşının dindirilmesi için 'Niçin gayret ediyorsunuz?' diye mi soracaktır. Bu suçsa ben bu suçu işliyorum burada," dedi.

AKİL İNSANLAR KOMİSYONU

Akil insanlar komisyonuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Ergin, "Yasal düzenlemeye ihtiyaç yok, sivil olarak kalmalı. Kurulmasının gecikmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye'yi kucaklayan bir ekip olmasına dikkat edilecektir. Şu anda Hukuksuzları Araştırma Komisyonu'nun aciliyeti gözükmüyor," diye belirtti.

'MHP AYNI CESARETİ BARIŞ İÇİN DE GÖSTERSİN'

MHP'nin süreçteki sert tavrını eleştiren Ergin, "Bu sürece katkı sunamayanlar bari gölge etmesinler. MHP'nin buradaki kavga için gösterdiği cesareti barış için de göstermesini temenni ediyorum. Mesafe katettik. Kansız, gözyaşı olmadan sorunu bitirmek için çalışıyoruz," dedi.

Ergin, 'Pişmanlık yasası'nın değişip-değişmeyeceğine yönelik değerlendirmesinde ise, "TCK'nın 220. maddesinde düzenlemeler var. O gün geldiğinde değerlendirilecek bir husus. Bu tür çalışmalar geçmiş on yıllarda defalarca yapılmış yöntemlerdir," diye belirtti.

ÖCALAN'A EV HAPSİ İDDİASI

Adalet Bakanı Ergin, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak da, "Öcalan terör örgütü kurucusu yöneticisi olarak yargılandı ve mahkum oldu. Öcalan'ın ev hapsi iddilarına tebessüm edip geçiyorum," değerlendirmesinde bulundu.