CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, operasyonların sürüdüğü Kürt illerinde asker ve polislerin yıktıkları evlerin tepelerine Türk bayrağı dikmesini eleştirerek, "Sanki Bizans kalesi fethetmişler gibi bayrak dikiyorlar" şeklinde tepki gösterdi.

CHP Mersin İl Örgütü, "Başkanlık ve terör kıskacında Türkiye" konulu paneli Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda düzenledi. 

DİHA’nın haberine göre; panele konuşmacı olarak katılan CHP Milletvekili Eren Erdem, bugün yaşanan "terör" olgusunun nedeninin AKP'nin bir seçim kampanyası olduğunu dile getirdi. Erdem, 6 Haziran'da Türkiye'nin hiçbir yerinde bomba patlamazken, 8 Haziran'dan sonra her yerde bombaların patlamasının bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. 

'MARAŞ'TAKİ SELEFİ KAMPINI ERDOĞAN KAÇAK SARAYIN BAHÇESİNE KURSUN'

Son zamanlarda Maraş'ta kurulması planlanan ve halkın tepkisiyle karşılaşan mülteci kampının, "selefi kampı" olacağını belirten Erdem, Selefiliğin Alevileri katletmeyi meşru gören bir mezhep olduğunu ifade etti. Erdem, "Maraş'ta da direnir, o selefi kampını kurdurtmayız. Erdoğan çok istiyorsa o kampı kaçak sarayının bahçesine kursun. Zaten Erdoğan da Selefi zihniyetli bir insan" dedi.

Kürt il ve ilçelerindeki operasyonlarda asker ve polislerin yıktıkları evlerin tepelerine Türk bayrağı dikmesini eleştiren Erdem, "Sanki Bizans kalesi fethetmişler gibi bayrak dikiyorlar. Oradakiler kim? Onlar da bizim insanımız" dedi. 

Panel soru ve cevap bölümü ile son buldu.

(Kaynak: DİHA)