Atletizmin söz sahibi ekiplerinden Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un antrenörleri Ahmet Ali Baş ve Rıdvan Çolak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkent'teki ‘Milli İradeye Saygı’ mitingine katılmadıkları ve atletizm takımını havaalanındaki karşılama törenine götürmedikleri için işlerinden oldular. 

Ankarasporlu atletler de antrenörlerine yapılan bu anti - demokratik uygulama nedeniyle Trabzon’daki gençler ligi finallerine katılmadılar.

Cumhuriyet'ten Arif Kızılyalın'ın haberine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek’i kızdıran olay, Haziran ayı içinde yaşandı.

Mitingden 2 gün önce, Belediye özel kaleminden yetkililer ve bir daire başkanı antrenörler Ahmet Ali Baş ve Rıdvan Çolak’a, “Otobüsler hazır, atletizm takımında ne kadar sporcu ve görevli varsa, önce havaalanındaki karşılamaya oradan da miting alanına gidilecek” mesajı yolladı.

Ancak, sporculuk kariyerleri de bulunan iki antrenör, “Biz burada çocuklara atletizm yaptırmak için bulunuyoruz. Velilerden sadece spor müsabakaları için vekaletname aldık, sporu da politikaya alet edemeyiz. O saatte de antrenmanımız var” dediler. İki antrenörün bu yanıtı önce darie başkanına, sonra da özel kalem aracılığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e iletildi. Bir sonraki hafta işten el çektirilen iki antrenörün kısa bir süre sonra da sözleşemeleri tek taraflı olarak fesh edildi. Fesih gerekçesi de açıklanmadı.

Antrenörlerinin haksız yere işlerinden ve ekmek paralarından olmaları, Türkiye Gençler Ligi’nde mücadele eden sporcuları da olumsuz yönde etkiledi. Çolak ve Baş’ın antrenörlüğü sırasında ‘final’ hakkı elde edip şampiyonluk şansı bulunan Büyükşehir Belediyespor Ankarasporlu atletler, geçen hafta sonu Trabzon’da yapılan finallerde koşmama kararı aldılar.

Fenerbahçe’nin şampiyonluğu Darıca’nın ikinciliği ile sonlanan yarışlarda üçüncülüğü ise ENKA elde etti.