Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı direnişçilerine yönelik başta 'çapulcular' olmak üzere yaptığı benzetmelere bir yenisini ekledi ve bu kez 'kemirgenler' dedi.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) iftarına katılan ve burada esnafa seslenen Erdoğan, Gezi direnişine işaret ederek, çıkan olaylarda hedefin esnaf olduğunu iddia etti.

'Esnafı çökertirsek hükümeti deviririz’ anlayışının hakim olduğunu öne süren Erdoğan, bunun 'barbarca' olduğunu söyledi ve yeni benzetmesi olan 'kemirgen' kelimesini de içeren şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkenin kazanımlarına, değerlerine bu ülkenin her bir ferdine nasıl bir düşmanlık nasıl bir kin ve garez içinde olduklarını görüyorsunuz. Hükümetle olan meselesini Türkiye ekonomisini çökertmek suretiyle halletmek isteyenlerin 76 milyonun içinde bulunduğu geminin tabanına delik açmaya çalışan zavallı kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur. Halkla hiçbir irtibatı, gönül bağı olmayan, sandık sonuçlarına saygısı olmayan insan işte bu şekilde kendi ülkesini çökertmek için çağrılar yapar.”