Başbakan Erdoğan Norveç Başbakan'ı ile düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili açıklama yaptı. Başbakan, İlker Başbuğ’un mesai arkadaşı olduğunu ve tutuksuz yargılanması arzusunda olduklarını, bu yolun isabetli olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan birebir olarak şunları söyledi:

"Şu anda bir yasal süreç başlamış vaziyette. Bu yasal süreç içerisinde benim herhangi bir yoruma, değerlendirmeye girmem doğru olmaz. Ama iki yıl, tabi genelkurmay başkanı olarak, başbakan olarak, beraber çalıştığımız bir mesai arkadaşımdır, ve burada tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılanma yolu ki, her zaman söylediğim tezimdir, olması bizim her zamanki arzumuzdur, ve bunun da süratle bu noktada neticelenmesi yine şahsımın ve partimin arzusudur, çünkü bu şekildeki bir yolu biz isabetli bir yol olarak görmüyoruz.

Hatırlanacağı gibi bugün Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ı ziyaretinden sonra yaptığı açıklamalardan dolayı “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs iddiasıyla” soruşturma başlatmıştı.

Yine bugün BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında geçtiğimiz günlerde "Kürtçe eğitimi uygun görmüyorum" diyerek siyasete müdahale eden Genelkurmay Başkanı Özel’i eleştirdiği için hukiki süreç başlatılmıştı.

DEMOKRAT HABER